Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Α.Ε.Τ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. 65-76


Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και την δεύτερη εκτός έδρας πέτυχε ο Α.Σ.Κ. Ολυμπιακός το απόγευμα του Σαββάτου επικρατώντας του Άρη Τρικάλων Α.Ε. στα Τρίκαλα με σκορ 65-76.
Παρά τις απουσίες των Μίσσα και Νούσιου ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και με ώριμες επιλογές στην επίθεση και πιεστική άμυνα έκλεισε το α΄ δεκάλεπτο προηγούμενος στο σκορ 11-21.
Το β΄ δεκάλεπτο συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με τον Ολυμπιακό να συντηρεί και να αυξάνει την διαφορά μέχρι και 15 πόντους. Όλα έδειχναν ότι θα ήταν ένα εύκολο απόγευμα για τον Ολυμπιακό, οι διαιτητές όμως είχαν διαφορετική άποψη. Στο γ΄ δεκάλεπτο τα σφυρίγματα τους είχαν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Φόρτωσαν με φάουλ βασικούς παίκτες του Ολυμπιακού σφυρίζοντας κάθε επαφή στην άμυνα, ενώ προστάτευαν την Α.Ε.Τ. μη σφυρίζοντας εμφανή φάουλ. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι γηπεδούχοι να εκτελούν βολές από το 3΄ , εκνευρίζοντας παίκτες και τεχνική ηγεσία. Με αυτόν τον τρόπο η Α.Ε.Τ. κατάφερε να μειώσει την διαφορά στους 7 πόντους κλείνοντας το δεκάλεπτο με σκορ 54-61.
Στο δ΄ δεκάλεπτο ο προπονητής της Α.Ε.Τ. γύρισε την άμυνα σε ζώνη και εκμεταλλεύτηκε την νευρικότητα των παικτών του Ολυμπιακού οι οποίοι είχαν κακή αντίδραση απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων. Έτσι η διαφορά μειώθηκε στους 2 πόντους και το ματς έγινε ντέρμπι 4΄ πριν την λήξη. Το ταϊμ αουτ των Καλογριανίτη – Μπελάγια ηρέμησε τους παίκτες που βρήκαν τις λύσεις σε άμυνα και επίθεση αυξάνοντας την διαφορά στους 11 πόντους επικρατώντας έτσι δίκαια με το τελικό 65-76.
Πολύ καλή η παρουσία των μικρών της ομάδας Κωστή και Βλάχου.
Ο γκαρντ της ομάδας και κορυφαίος του αγώνα Σιώκης Αλέξης δήλωσε: «Ήταν ένα δύσκολο ματς απέναντι σε ένα αξιόμαχο αντίπαλο. Στο πρώτο ημίχρονο φανήκαμε συγκεντρωμένοι και δυνατοί σε άμυνα και επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο βραχυκυκλώσαμε στη ζώνη των γηπεδούχων όμως βρήκαμε τις λύσεις σε καίρια σημεία του αγώνα και πήραμε δίκαια τη νίκη. Στη συνέχεια τόνισε ότι δείχνουμε χαρακτήρα είμαστε συγκεντρωμένοι και βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Συγχαρητήρια σε όλους.»
Το επόμενο ματς είναι το βράδυ του Σαββάτου στις 21:00 με την Πράσινη Γωνιά.