Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΑΙΟΛΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ



Με το δεξί ξεκίνησε ο Α.Σ.Κ. Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ. Το Σάββατο το απόγευμα επικράτησε του Αίολου Αμπελώνα με σκορ 58-54, σ’ ένα ματς για γερά νεύρα.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την τοπική ομάδα καθώς μπήκε μουδιασμένα στο παρκέ με αποτέλεσμα να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 6-17 στο τέλος του α΄ δεκαλέπτου.
Οι φωνές των Καλογριανίτη και Μπελάγια αφύπνισαν τους παίκτες και σε συνδυασμό με μια πιεστική άμυνα σ’ όλο το γήπεδο κατάφεραν και ισορρόπησαν το παιχνίδι κλείνοντας το ημίχρονο ισόπαλοι 31-31.
Η πιεστική άμυνα συνεχίστηκε και μετά την ανάπαυλα και μέσα από τις ώριμες επιλογές στην επίθεση και μερικά εύκολα καλάθια η διαφορά έφτασε μέχρι και 10 πόντους κλείνοντας έτσι το γ΄ δεκάλεπτο με σκορ 49-41 υπέρ του Ολυμπιακού.
Στο δ΄ δεκάλεπτο οι ομάδες ισορροπούσαν σε τεντωμένο σχοινί. Η τοπική ομάδα εγκλωβίστηκε στην επίθεση και χαλάρωσε στην άμυνα. Έτσι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία ροκάνισαν την διαφορά και ισοφάρισαν 2 λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Ολυμπιακού όμως σοβαρεύτηκαν πίεσαν στην άμυνα και μετά από δυο κλεψίματα και 4/4 βολές πήραν μια διαφορά 4 πόντων την οποία κράτησαν μέχρι το τέλος, επικρατώντας του αντιπάλου τους με το τελικό σκορ 58-54.
Το τεχνικό δίδυμο δήλωσε ικανοποιημένο από την νίκη και την σε γενικές γραμμές καλή εμφάνιση της ομάδας.
Ο αρχηγός της ομάδας Μίσσας Γιάννης σε δηλώσεις του τόνισε “ Ήταν μια δύσκολη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Το άγχος βάρυνε τα πόδια μας, στη συνέχεια όμως βρήκαμε τα πατήματα μας και τις καθαρές επιλογές και κερδίσαμε δίκαια. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου.”
Άψογη η διαιτησία των Τέγα και Τσούντσουρα.
Το επόμενο ματς είναι στη δύσκολη έδρα του Τυρνάβου. Τέλος, το Δ.Σ. του Α.Σ.Κ. Ολυμπιακού ευχαριστεί το φίλαθλο κόσμο που ενίσχυσε με την παρουσία του την προσπάθεια της ομάδας.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 06-17, 31-31, 49-41, 58-54
ΠΟΝΤΟΙ: Μίσσας 7(1), Σιώκης 5, Μέλλος 8, Κωτούλας 3, Μπανιός 17, Νούσιος. Μανόπουλος 12, Κωστής 4, Εκίζογλου 2, Μουϊάνος, Βλάχος, Καφρίτσας, Παφλιάς.