Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Γ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Την νίκη με σκορ 69-76 πήρε ο Α.Σ.Κ. Ολυμπιακός μέσα στην έδρα του Τυρνάβου. Το ματς ξεκίνησε με ένα σκορ 6-0 για τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν γρήγορα πιέζοντας στην άμυνα και με φοβερή ευστοχία έξω από τα 6.25 μείωσαν την διαφορά κλείνοντας έτσι το α΄ δεκάλεπτο με σκορ 16-17.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό βομβαρδίζοντας το καλάθι του Ολυμπιακού και στο β΄ δεκάλεπτο ανέβασαν τη διαφορά στους 10 πόντους. Οι παίκτες του Ολυμπιακού άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά στην άμυνα και να είναι αποτελεσματικοί στην επίθεση ψαλιδίζοντας έτσι σιγά-σιγά την διαφορά. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε την ομάδα του Ολυμπιακού να προηγείται με βραχεία κεφαλή 35-39.
Στο γ΄ δεκάλεπτο οι κόκκινοι μπήκαν μουδιασμένοι στο παρκέ δίνοντας και πάλι την ευκαιρία στους γηπεδούχους να εκμεταλλευτούν την ευστοχία τους στα σουτ τριών πόντων και να προσπεράσουν στο σκορ κλείνοντας το δεκάλεπτο με 59-55.
Στο δ΄ δεκάλεπτο οι παίκτες του Τυρνάβου μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν το ματς και αρχικά έδειχναν να το πετυχαίνουν καθώς η διαφορά έφτασε στους 9 πόντους. Οι παίκτες του Ολυμπιακού όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, πίεσαν στην άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση ισοφάρισαν 3 λεπτά πριν το τέλος. Η κούραση των παικτών του Τυρνάβου ήταν εμφανής. Η πιεστική άμυνα συνεχίστηκε από τον Ολυμπιακό εγκλωβίζοντας την επίθεση των γηπεδούχων σε αντίθεση με τους παίκτες τους Ολυμπιακού που βρίσκανε το δρόμο προς το καλάθι τελειώνοντας έτσι τον αγώνα με σκορ 69-76.
Η νίκη βρήκε παίκτες και προπονητές ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν την νέα επιτυχία της ομάδας.
Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Μπανιός Κων/νος δήλωσε « Ήταν μια δύσκολη νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Παρά το καλό μας ξεκίνημα βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ. Στο τέλος όμως βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα και γυρίσαμε το ματς κατακτώντας μια πολύ σημαντική νίκη».
Για τον επιθετικό του οίστρο (σημείωσε 31 πόντους) τόνισε « Σήμερα ήμουνα εγώ αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Η ομάδα έχει 12 παίκτες ικανούς για το καλύτερο. Δουλεύουμε εντατικά στις προπονήσεις και δενόμαστε ως ομάδα μέρα με τη μέρα και αυτό φαίνεται στο γήπεδο».
Το επόμενο παιχνίδι είναι και πάλι εκτός έδρας με την Α.Ε.Τ. στα Τρίκαλα.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-17, 35-39, 59-55, 69-76
ΠΟΝΤΟΙ: Μίσσας 2, Σιώκης 8, Μέλλος 18, Κωτούλας 4(1), Μπανιός 31(2), Νούσιος , Κωστής, Εκίζογλου 11, Μουϊάνος 2, Βλάχος, Καφρίτσας, Παφλιάς.