Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΓΟΙ ΤΡ.-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. 80-90


Ο Α.Σ.Κ. Ολυμπιακός άλωσε και το Δημοτικό γυμναστήριο Τρικάλων επικρατώντας των Μάγων με το ευρύ 80-90, ένα αποτέλεσμα που τον φέρνει μόνο πρώτο στην κορυφή της Α2 ΕΣΚΑΘ.
Από την αρχή της αναμέτρησης οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν αποφασισμένοι να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα επιβάλλοντας το ρυθμό τους με πιεστική άμυνα και πολλούς αιφνιδιασμούς. Οι Μάγοι δεν μπόρεσαν να ανακόψουν το γρήγορο μπάσκετ των φιλοξενούμενων και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 32-48 υπέρ του Ολυμπιακού.
Όλα έδειχναν ότι το ματς θα κυλούσε σ’ αυτό το ρυθμό για τον Ολυμπιακό, λογάριασε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Ταμπουρά τον έκτο παίκτη και άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά. Ο εν λόγω διαιτητής κατάφερε με τα σφυρίγματα του να εξοργίσει παίκτες και τεχνική ηγεσία δίνοντας κάθε επαφή στην άμυνα του Ολυμπιακού φάουλ. Χαρακτηριστικά οι 20 τελευταίοι πόντοι προήλθαν από 3 δίποντα και 14 βολές. Μοιραία το παιχνίδι πήγε στον πόντο αλλά για μία ακόμα φορά η ψυχραιμία και η συγκέντρωση των παικτών του Ολυμπιακού στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του έδωσε τη νίκη με σκορ 80-90.
Ένας από τους διακριθέντες για τον Α.Σ.Κ. Ολυμπιακό ο Γρηγόρης Κωτούλας δήλωσε « Επιβάλλαμε από την αρχή το ρυθμό μας και φυσιολογικά δεν μπορούσαν οι γηπεδούχοι να μας ακολουθήσουν. Με τη βοήθεια του διαιτητή δυστυχώς ξαναμπήκαν στο ματς, αλλά τελικά δεν έφτασε ούτε αυτό, γιατί η ομάδα έδειξε ότι έχει χαρακτήρα και ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Εκ μέρους όλων των παικτών αφιερώνουμε τη νίκη στον προπονητή μας Τάκη Καλογριανίτη ως δώρο για τη γέννηση της κορούλας του».
Στο επόμενο ματς ο Α.Σ.Κ. Ολυμπιακός υποδέχεται τον Γ.Σ.Σοφάδων στο τοπικό ντέρμπι που θα κρίνει πολλά για την μετέπειτα πορεία και των δυο ομάδων στο πρωτάθλημα.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-25, 32-48, 56-68, 80-90
ΠΟΝΤΟΙ: Μίσσας 13(1), Σιώκης 3, Μέλλος 21(2), Βλάχος, Κωτούλας 18(2), Μπανιός 14(1), Κωστής, Νούσιος 2, Εκίζογλου 7, Μουϊάνος 12(2), Καφρίτσας, Παφλιάς.