Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολυμπιακός Καρδίτσας - ΓΣ Τυρνάβου  58-59
ΑΕΤ - Αίολος Αμπελώνα  59-63
Πράσινη Γωνιά -Έσπερος  67-63
ΓΣ Σοφάδων - Ερμής Τρικάλων 61-59
Ρεπό: Μάγοι Τρικάλων


1) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 20
2) Γ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ 20
3) Α.Ο. ΑΙΟΛΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ 19
4) Γ.Σ. ΣΟΦΑΔΩΝ 18
5) ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 17
6) ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΩΝΙΑ 17
7) ΜΑΓΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 16
8) ΑΡΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε. 14
9) ΕΣΠΕΡΟΣ 13
10) ΙΠΠΟΚΛΗΣ 0 *

* Ο Ιπποκλής Μεγαλοχωρίου αποχώρησε απο το πρωτάθλημα.


Ο Α.Σ.Κ. Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ντέρμπι κορυφής από τον Τύρναβο με σκορ 58-59. Στο ματς της χρονιάς οι παίκτες της τοπικής ομάδας εμφανίστηκαν ιδιαίτερα νευρικοί και άστοχοι και χωρίς καθαρό μυαλό ιδίως στην επίθεση δίνοντας το δικαίωμα στους παίκτες του Τυρνάβου να πιστεύουν ότι θα φύγουν από το κλειστό της πόλης μας με το ροζ φύλλο αγώνα. Μέχρι την ανάπαυλα δεν άλλαξε κάτι και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό πίσω στο σκορ με 24-29.
Στο δεύτερο μισό οι παίκτες της τοπικής ομάδας έδειχναν να “ξυπνάνε” και με ατομικές κυρίως εξάρσεις άρχισαν να μειώνουν μέχρι που πέρασαν μπροστά με 39-37. Σ’ αυτό το σημείο ο αναπάντεχος τραυματισμός του Κων/νου Μπανιού αποσυντόνισε την ομάδα και επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία των συμπαικτών του κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Τυρνάβου. Έτσι με ένα επιμέρους σκορ 10-1 πήραν μια διαφορά 7 πόντων την οποία διατήρησαν μέχρι 2΄ πριν το τέλος του αγώνα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουν στο παιχνίδι και 1΄΄ δευτερόλεπτο πριν τη λήξη και ενώ βρίσκονταν 2 πόντους πίσω κέρδισαν 2 βολές. Ο Λάμπρος Μανόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση των βολών ευστόχησε και στις δυο. Μια διαιτητική απόφαση όμως της κα Τέγα ακύρωσε την δεύτερη βολή και στέρησε από τον Ολυμπιακό το δικαίωμα να διεκδικήσει τη νίκη στην παράταση.
Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε τους παίκτες του Τυρνάβου να πανηγυρίζουν και τους φιλάθλους, παίκτες και τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού να αναρωτιούνται για το σκεπτικό της συγκεκριμένης διαιτητικής απόφασης.
Σε δηλώσεις ο Τάκης Καλογριανίτης τόνισε. “Στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς δείξαμε αδύναμοι, χωρίς πάθος και καθαρό μυαλό. Όλοι οι παίκτες βρέθηκαν σε κακή μέρα χωρίς συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα. Δεν μπορώ όμως να μην δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου που σε μια κακή αγωνιστικά ημέρα βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να παλέψουν και να γυρίσουν το παιχνίδι. Όλοι είδαν τι έγινε στην τελευταία βολή του Μανόπουλου και μπορούν να κρίνουν. Τέλος θέλω να τονίσω ότι το πιο σημαντικό είναι να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Κων/νου Μπανιού και να επιστρέψει σύντομα στις εκδηλώσεις της ομάδας”.
Καλή η διαιτησία του Παγώνη ενώ αφήνει ερωτηματικά το τελευταίο σφύριγμα της κα Τέγα.  
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-17, 24-29, 39-40, 58-59
ΠΟΝΤΟΙ: Μίσσας, Σιώκης 6, Μέλλος 18(2), Βλάχος, Κωτούλας 3(1), Μπανιός 9, Μανόπουλος 14(1), Κωστής, Εκίζογλου 5, Μουϊάνος 3(1), Καφρίτσας, Παφλιάς.