Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ.- ΆΡΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε.

Σ’ ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας ο Α.Σ.Κ. Ολυμπιακός επικράτησε επί του Άρη Τρικάλων Α.Ε. με το φτωχό 48-46.
Ο Ολυμπιακός εγκλωβίστηκε στο αργό τέμπο των αντιπάλων, δεν μπόρεσε να τρέξει στον αιφνιδιασμό και όποτε το επιχειρούσε οι παίκτες του ήταν επιπόλαιοι στην τελική πάσα. Έτσι το ημίχρονο τελείωσε με τις ομάδες ισόπαλες με το οικτρό 22-22.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό του, ήταν πολύ κακός στην επίθεση, οι παίκτες του είχαν αγχωθεί και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Η πιεστική άμυνα των παικτών του Ολυμπιακού όμως στο τελευταίο 5λεπτο άλλαξε άρδην τη μορφή του αγώνα καθώς μείωσαν και πέρασαν μπροστά με 2 πόντους 8΄΄ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Σ΄ αυτό το σημείο ο Αριστοτέλης Βλάχος κέρδισε βολές, ευστόχησε και στις δυο και έδωσε αέρα 4 πόντων βάζοντας ταυτόχρονα ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των αντιπάλων για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν διαδικαστικά και η αναμέτρηση τελείωσε με σκορ 48-46.
Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού Αριστοτέλης Βλάχος δήλωσε “Ήμασταν κακοί κυρίως επιθετικά και χωρίς καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Υπνωτιστήκαμε από τον αργό ρυθμό των αντιπάλων αλλά ευτυχώς στο τέλος αφυπνιστήκαμε και πήραμε το ματς. Οι πολλές απουσίες είναι πλήγμα αλλά οι υπόλοιποι προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να καλύψουμε τα κενά. Συγχαρητήρια σε όλους”.
Στα θετικά του παιχνιδιού ήταν και η πολύ καλή παρουσία του νεαρού Νίκου Καφρίτσα που η είσοδος του στον αγώνα ηρέμησε και οργάνωσε σωστά την ομάδα σ’ ένα κρίσιμο σημείο όταν το παιχνίδι έδειχνε να ξεφεύγει από τον έλεγχο του Ολυμπιακού.
Πολύ καλή η διαιτησία των κκ. Τσούντσουρα και Κυρίτση Θ.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-10, 22-22, 34-37, 48-46
ΠΟΝΤΟΙ: Σιώκης 8, Μέλλος 12, Βλάχος 7(1), Μανόπουλος 10(1), Κωστής, Εκίζογλου 8, Μουϊάνος 3, Καφρίτσας , Παφλιάς.