Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΓΣ Τυρνάβου - Μάγοι Τρικάλων
ΓΣ Σοφάδων - Πράσινη Γωνιά
Ερμής Τρικάλων - ΑΕΤ
Έσπερος - Αίολος Αμπελώνα 
Ρεπό: Ολυμπιακός Καρδίτσας

Στην τελική ευθεία μπήκε το πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ καθώς απομένουν μόνο δυο αγωνιστικές για τη λήξη του και τα πράγματα ξεκαθάρισαν στην κορυφή και την ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Στην κορυφή παραμένει η ομάδα του Ολυμπιακού που φαίνεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου ενώ στη ουρά της βαθμολογίας ο Έσπερος Τρικάλων φαίνεται πως δεν κατάφερε να αποφύγει τα μπαράζ.
Αναλυτικά στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός Καρδίτσας θα πάρει ξεκούραστα τους δυο βαθμούς της νίκης καθώς δεν θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Ιπποκλή Μεγαλοχωρίου που αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Έτσι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να ετοιμαστούν για το τελευταίο παιχνίδι με τον Έσπερο Τρικάλων. Μια νίκη που θα δώσει στο Ολυμπιακό και τυπικά το εισιτήριο για την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΘ.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Τύρναβος αντιμετωπίζει τους Μάγους Τρικάλων. Ο Τύρναβος είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, την οποία αν πραγματοποιήσει εξασφαλίζει και μαθηματικά την δεύτερη θέση που οδηγεί στο μπαράζ ανόδου. Από την μεριά τους οι Μάγοι θέλουν να κάνουν μια καλή εμφάνιση καθώς στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος πραγματοποίησαν μόλις μια νίκη επί του Έσπερου Τρ. Οι παίκτες των Μάγων ξέρουν ότι έχουν δύσκολο έργο, αλλά πάντα το γόητρο μιας νίκης αποτελεί μεγάλο κίνητρο για όλους τους παίκτες.
Ο Γ.Σ. Σοφάδων υποδέχεται την Πράσινη Γωνιά φιλοδοξώντας να επιστρέψει στις νίκες. Ο Γ.Σ.Σ θέλει μέσα από μια καλή εμφάνιση να φτάσει στο ροζ φύλλο αγώνα και να δώσει χρόνο συμμετοχής στους μικρούς της ομάδας. 
Ο Ερμής Τρικάλων υποδέχεται σε ένα ακόμα Τρικαλινό ντέρμπι την Α.Ε.Τ. Η ομάδα της Α.Ε.Τ. μετά την σπουδαία νίκη της επί του Γ.Σ.Σοφάδων που της εξασφάλισε και την παραμονή στην κατηγορία μπορεί να δει το συγκεκριμένο παιχνίδι με διαφορετικό τρόπο, χωρίς το άγχος να βαραίνει τις πλάτες των παικτών της. Και οι δυο ομάδες παρ' ότι είναι αδιάφορες βαθμολογικά θέλουν την νίκη για λόγους γοήτρου. Μένει τώρα να δούμε ποια ομάδα θέλει τη νίκη πιο πολύ.
Ο Έσπερος Τρικάλων που δεν κατάφερε τις προηγούμενες αγωνιστικές να πετύχει τις νίκες που θα του δίνανε την ευκαιρία να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις, βλέπει μπροστά του το μπαράζ ως το μόνο τρόπο να μείνει στην κατηγορία, καθώς πλέον και μαθηματικά θα τερματίσει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο αγώνας με τον Αίολο Αμπελώνα λοιπόν έχει διαδικαστικό χαρακτήρα για τον Έσπερο. Η ομάδα όμως του Αίολου  "ποντάρει" σε στραβοπάτημα του Τυρνάβου, κάτι βέβαια που φαντάζει αρκετά δύσκολο, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει στο μεταξύ τους παιχνίδι την δεύτερη θέση.