Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ.- ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΚ. 65-54

Σε έναν αγώνα μπάσκετ εκτός από την τακτική κάποια στοιχεία που κρίνουν το νικητή είναι το κίνητρο και η ψυχολογία. Αυτά τα δυο στοιχεία είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού σε μεγάλο βαθμό το απόγευμα του Σαββάτου όταν αντιμετώπισαν την ομάδα του Ερμή Τρικάλων.
Η τοπική ομάδα πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα, προηγήθηκε στο α΄ δεκάλεπτο με σκορ 20-04, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για μια άνετη επικράτηση. Στη συνέχεια ο αγώνας κύλησε με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το προβάδισμα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με διαφορά 13 πόντων(37-24).
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν και άλλο την απόδοση τους φτάνοντας τη διαφορά στους 18 πόντους, δίνοντας έτσι ένα διαδικαστικό χαρακτήρα στο παιχνίδι. Οι προπονητές του Ολυμπιακού Καλογριανίτης-Μπελάγιας είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν όλους τους παίκτες που είχαν στη διάθεση τους. Για μια ακόμα φορά ελπιδοφόρα μηνύματα άφησαν οι νεαροί Καφρίτσας και Παφλιάς. Για την ιστορία το τελικό σκορ ήταν 65-54.
Με την νίκη του αυτή ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ενώ έχει μόνο ένα παιχνίδι τις τελευταίες δυο αγωνιστικές που απομένουν, φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΘ.
Πολύ καλή η διαιτησία των Τέγα- Καρακώστα.
Ρεπό έχει την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Ολυμπιακού καθώς η ομάδα του Ιπποκλή Μεγαλοχωρίου αποχώρησε από το πρωτάθλημα.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-04, 37-24, 54-36, 65-54
ΠΟΝΤΟΙ: Μίσσας, Σιώκης 4, Μέλλος 15(1τρ), Βλάχος, Κωτούλας 18(3τρ), Μανόπουλος 19(1τρ), Κωστής 3, Εκίζογλου, Καφρίτσας 6, Παφλιάς.