Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΚΕΡΑΥΝΟΣ Λ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. 53-70

          Την πρώτη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός Καρδίτσας με αντίπαλο τον Κεραυνό Λάρισας στη Λάρισα με σκορ 53-70. Χρειάστηκε να περάσουν πέντε αγωνιστικές για να καταφέρει η τοπική ομάδα να γευτεί τη χαρά της νίκης και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.
         Ο αγώνας εξ’ ορισμού ήταν ντέρμπι καθώς και οι δυο ομάδες έχουν τους ίδιους στόχους. Η ομάδα του Ολυμπιακού προετοιμάστηκε κατάλληλα τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά και ήταν αυτή που στο τέλος πανηγύρισε μια σημαντική νίκη.
          Όσο αναφορά το αγωνιστικό κομμάτι οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκανε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν από νωρίς να προηγηθούν με μια μικρή διαφορά, κλείνοντας το α΄ δεκάλεπτο με σκορ 09-15. Το β΄ δεκάλεπτο κύλησε με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και τον νεαρό Πισμίση να σκοράρει μέσα και έξω από τη γραμμή του τριπόντου δίνοντας στην ομάδα της Καρδίτσας μια διαφορά που έφτασε τους δέκα πόντους (22-32).
            Στην επανάληψη του παιχνιδιού οι παίκτες του Κεραυνού αντέδρασαν  πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και εκμεταλλευόμενοι  τα λάθη Ολυμπιακού μείωσαν την διαφορά στα μέσα του γ’ δεκαλέπτου στον πόντο 42-43.
            Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο δεκάλεπτο η ομάδα του Ολυμπιακού δυνάμωσε στην άμυνα, κλείνοντας τους διαδρόμους των παικτών του Κεραυνού, έλεγξε  τα ριμπάουντ και με ηγέτες τους Μανόπουλο και  Εκίζογλου πέτυχε ένα επιμέρους σκορ 08-20, καταφέρνοντας έτσι να φτάσει σε μια σπουδαία  νίκη.
          Επόμενο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είναι και πάλι εκτός έδρας. Αυτή τη φορά αντίπαλος του θα είναι η Ε.Α. Λάρισας που πέρυσι ανέβηκε κατηγορία ως πρωταθλήτρια του άλλου ομίλου.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 09-15, 22-32, 45-50, 53-70
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Μέλλος 3, Σιώκης, Βλάχος Β. 6, Κωτούλας 4,  Πισμίσης 23(1), Γεωργόπουλος, Μανόπουλος 21(4), Κωστής,  Εκίζογλου 9, Τοζάρος 4, Μουϊάνος, Καφρίτσας.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Λ.(ΠΑΚΑΣ Α.): Ράπτης 9(1), Οικονομίδης, Ακριβούλης 2, Χάμψας, Καραβασώνης 16(3), Αγαπίου 10(2), Κατσαβέλης, Καραβάκας, Λάμπρου 1, Καρατάσιος 2, Πολύζος 11, Ποταμιάνος 2.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής είναι:
Ίκαροι Τρ.           –    Τιτάνες Π.             68-66
Γ.Σ. Βόλου         –    Ανάληψη               67-70
Αστέρας Λ.         –    Εθνικός                83-59
Α.Σ. Καρδίτσας  –    Αλμυρός               79-82
Γ.Σ. Νίκαιας        –   Ε.Α.Λάρισας         74-64
Κεραυνός Λ.      –    Ολυμπιακός Κ.      53-70