Τρίτη 26 Απριλίου 2011

"Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΚΑΛΟΓΡΙΑΝΙΤΗ"

     Το τέλος μιας μεγάλης μπασκετικής καριέρας έβαλε στο ημίχρονο του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ ο Τάκης Καλογριανίτης. Μετά από 23 χρόνια στα γήπεδα του μπάσκετ ο σπουδαίος αυτός αθλητής αποφάσισε να βάλει τέλος στη μακρόχρονη καριέρα του.
        Σε μια συγκινητική στιγμή ο  Βαγγέλης Τζέλλας, ο άνθρωπος που ανακάλυψε και πίστεψε στο ταλέντο του νεαρού τότε παίκτη, βράβευσε τον Καλογριανίτη για την προσφορά του στο μπάσκετ.

    Ο Τάκης Καλογριανίτης ξεκίνησε την καριέρα του σε μεγάλη σχετικά ηλικία καθώς πρωτοέπαιξε μπάσκετ το 1988 σε ηλικία 17 χρονών στην παιδική ομάδα του Γ.Σ.Καρδίτσας. Στη συνέχεια σταμάτησε  λόγω των πανελληνίων εξετάσεων όπου και πέρασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών.
    Τον Σεπτέμβριο του 1991 και ενώ ήταν φοιτητής ο Βαγγέλης Τζέλλας κατάφερε να τον πείσει ασχοληθεί πιο συστηματικά με το μπάσκετ φέρνοντάς τον στην ομάδα των Τιτάνων Παλαμά. Κάπου εκεί ξεκίνησε και ουσιαστικά η καριέρα του που μετρά 2 ανόδους στη Γ' Εθνική την αγωνιστική περίοδο 1995-96 και την αγωνιστική περίοδο 1998-99. 
      Από το 1999 μέχρι το 2005, που σταμάτησε λόγω σοβαρού τραυματισμού, αγωνιζόταν στην Γ΄Εθνική με κορυφαία χρονιά την αγων. περίοδο 2000-01 που αναδείχτηκε 3ος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής του Βορείου ομίλου. 
        Μετά από απουσία δυο χρόνων αποφάσισε να επιστρέψει στην ενεργό δράση αγωνιζόμενος στην ομάδα του Μουζακίου την οποία με την εμπειρία του βοήθησε να ανέβει στην Α1 ΕΣΚΑΘ την αγωνιστική περίοδο 2007-08.
        Από το 2008 έως το 2010 ασχολήθηκε με την προπονητική στην ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας. Η άνοδος του Ολυμπιακού Καρδίτσας στην Α1 ΕΣΚΑΘ ήταν ένα κίνητρο για να φορέσει  την φανέλα με το Νο 7 και να παίξει για τελευταία φορά μπάσκετ αποδεικνύοντας με τις εμφανίσεις του ότι οι σταθερές αξίες παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο.