Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

"Εξαιρετική εμφάνιση και νίκη για την ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας "

    Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2012 η ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας που νίκησε στην έδρα του την ιστορική ομάδα της Α.Ε.Λ. με σκορ 80-55.
      Οι παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζανε πως θα είχανε δύσκολο έργο απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος Α.Ε.Λ, όμως με μεγάλη ωριμότητα και έχοντας ξεκάθαρο πλάνο παιχνιδιού πραγματοποίησαν ίσως την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη.
     Στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού δυνατά ξεκινήσανε και οι δυο ομάδες με την ομάδα της Λάρισας να είναι εξαιρετικά εύστοχη έξω από την γραμμή των 6.75 και πετυχαίνοντας 4 τρίποντα κατάφερε να πάρει  προβάδισμα 4 πόντων με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (15-19).
      Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα στο σκορ χωρίς όμως να μπορούν να αυξήσουν τη διαφορά. Με τη λήξη του ημιχρόνου οι παίκτες του Ολυμπιακού κάνανε την αντεπίθεση τους ισοφαρίζοντας τον αγώνα και στέλνοντας τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες 35-35.
       Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι δυο ομάδες εξακολουθούσαν να είναι κοντά στο σκορ με τους παίκτες του Ολυμπιακού να καταφέρνουν να ελένξουν το ρυθμό του παιχνιδιού και να πάρουν μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά 4 πόντων (51-47).
      Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι αυξήσανε κατακόρυφα την απόδοση τους και με δυο τρίποντα του Μανόπουλου η διαφορά εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (63-51). Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνεχίζοντας την καλή τους αμυντική λειτουργία διευρύνανε και άλλο την διαφορά που έφτασε τους 15 πόντους(67-52) 5΄30΄΄ πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Σε εκείνο το σημείο δεν έλειψαν και οι εντάσεις και η αποβολή του προπονητή της Α.Ε.Λ. από τους διαιτητές.
   Στα  λεπτά που απέμειναν οι παίκτες του Ολυμπιακού έχοντας πάρει μια διαφορά ασφαλείας δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους και με τη λήξη του παιχνιδιού πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-19, 35-35, 51-47, 80-55
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Σιώκης 2, Βλάχος 8, Μέλλος 9, Κωτούλας 4, Ξέρας 23(2), Μανόπουλος 18(2),  Χατζηγούλας 4,  Κωσταρέλλος 6, Εκίζογλου 6, Καφρίτσας, Ευαγγέλου.
Α.Ε.Λ. (Παπαδόπουλος): Σπύρου 2, Τσιοκάνης 5, Κουρής 12(2), Γκουλιάκος, Χαντζάκος, Γκιάστας, Πουτσιάκας, Χατζηνίκος 7, Κορκοβέλος 7, Νικόπουλος 6(1), Χαλκιάς 2, Χατζημπύρος 7.