Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

"Νίκη του Ολυμπιακού Καρδίτσας με πολλά παράπονα για τη διαιτησία"

         Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο Ολυμπιακός Καρδίτσας από το Δημοτικό στάδιο των Τρικάλων για να κερδίσει την ομάδα των Μάγων Τρικάλων στην παράταση με σκορ 68-71.
     Η ομάδα του Ολυμπιακού ήταν καλά διαβασμένη πάνω στο παιχνίδι των Μάγων και παίζοντας καταπληκτική άμυνα κράτησε σε χαμηλό σκορ τους αντιπάλους της, ενώ επιθετικά έβρισκε πάντα λύσεις  για να βάλει την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι.
        Οι παίκτες της Καρδιτσιώτικης ομάδας πήγαν αποφασισμένοι να πάρουν την ρεβάνς του πρώτου γύρου και να αυξήσουν τις πιθανότητες ανόδου στην Α1 Κατηγορία. Όλα κυλούσαν ιδανικά για την ομάδα του Ολυμπιακού καθώς στο τρίτο δεκάλεπτο είχε φτάσει τη διαφορά στους 21 πόντους δείχνοντας ότι θα κάλυπτε τη διαφορά των 10 πόντων με τους οποίους είχε ηττηθεί στην 1η αγωνιστική.
      Σε εκείνο το σημείο οι δυο διαιτητές είχαν άλλη άποψη. Έχοντας πολλά παράπονα και από το πρώτο παιχνίδι του Α΄ γύρου με τους Μάγους Τρ. που πάλι διαιτητής ήταν ο κ. Κυρίτσης Ι., η ομάδα του Ολυμπιακού πίστευε πως θα εισακούονταν η επιθυμία της προς την Κ.Ε.Δ.(Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας) για εξαίρεση Τρικαλινών διαιτητών όταν αγωνίζεται  με Τρικαλινά σωματεία. Δυστυχώς η επιθυμία της για ουδέτερους διαιτητές δεν εισακούστηκε και αυτό που φοβόταν επαληθεύτηκε με τον χειρότερο τρόπο.
    Οι Τρικαλινοί διαιτητές σταμάτησαν να σφυρίζουνε με τον ίδιο τρόπο στις δυο ρακέτες φορτώνοντας τους παίκτες του Ολυμπιακού με ανύπαρκτα φάουλ. Όσο και να θέλουν οι παίκτες και οι προπονητές να παραβλέψουν τα λάθη των διαιτητών και να μείνουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι  δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν τα λάθη είναι τόσο αληθοφανή που πλέον δεν πιστεύεις ότι είναι ανθρώπινα. Οι διαιτητές προκαλούσαν με τα σφυρίγματα τους και μετά με μεγάλη ευκολία μοίραζαν τις τεχνικές ποινές. Η ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας δέχτηκε 4 τεχνικές ποινές και ένα αντιαθλητικό φάουλ, που  σε καμία περίπτωση δεν ήτανε, και στη συνέχεια και τεχνική ποινή κάνοντας το γήπεδο να γελάει με τις αποφάσεις τους.
      Η ομάδα των Μάγων μην μπορώντας να σκοράρει με άλλο τρόπο έπαιρνε τις βολές δώρο των διαιτητών και ροκανίζοντας σιγά-σιγά τη διαφορά έφτασε το παιχνίδι στα ίσα.  Αποκορύφωμα των διαιτητικών αποφάσεων ήταν η τελευταία φάση 6΄΄ πριν το τέλος του κανονικού αγώνα και ενώ η ομάδα του Ολυμπιακού προηγούνταν με δυο πόντους (59-61) σε διεκδίκηση ριμπάουντ μετά από άστοχη βολή οι διαιτητές σφύριξαν για άλλη μια φορά ανύπαρκτο φάουλ στο Μέλλο δίνοντας την ευκαιρία στον παίκτη των Μάγων Ψύρρα να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Η ομάδα του Ολυμπιακού δέχτηκε 32 πόντους σε τρία δεκάλεπτα και 29 πόντους σε ένα!!!!
    Στο πιο κρίσιμο σημείο του  παιχνιδιού οι  παίκτες του Ολυμπιακού δείξανε ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση παρ’ όλα τα όσα γινόντουσαν  κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία νίκη.
      Η ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας δεν έχει κανένα παράπονο από την ομάδα των Μάγων τόσο για τη φιλοξενία όσο  και  για την συμπεριφορά τους καθ’  όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μελανό σημείο ήταν τα δυο μπουκάλια με νερό που πετάχτηκαν με τη λήξη του παιχνιδιού από την Τρικαλινή κερκίδα στους παίκτες της Καρδιτσιώτικης ομάδας.
      Επειδή όλοι αγαπάμε το άθλημα του μπάσκετ και θέλουμε να πάει μπροστά, υπηρετώντας το από διαφορετικές θέσεις, πρέπει να αφήσουμε τους παίκτες που είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές να αγωνιστούν δίκαια και ας κερδίσει ο καλύτερος.   
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-13, 21-32, 32-46, 61-61, παρ. 68-71  
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Σιώκης 6, Βλάχος 9(1), Μέλλος 3, Κωτούλας 5(1), Ξέρας 17(1), Μανόπουλος 17(2),  Χατζηγούλας 7,  Κωσταρέλλος 5, Εκίζογλου 2.
ΜΑΓΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Τσίμας): Γιδόπουλος, Μπράμης 12(2), Χρηστάκος 8, Ψύρρας 16(2), Μπούτσιας 11, Ευαγγέλου 4, Αναστασίου 8, Μπαιρακτάρης, Νικολούσιος 3(1), Γουλόπουλος 5(1), Πασχάλης 1.