Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

"Νικητής στο τοπικό ντέρμπι ο Ολυμπιακός"

     Νικητής στο τοπικό ντέρμπι αναδείχτηκε ο Ολυμπιακός Καρδίτσας που επιβλήθηκε του Γ.Σ. Σοφάδων με σκορ 63-59.
      Οι δυο ομάδες βρίσκονταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση  και ψυχολογία καθώς προέρχονταν από ένα καλό σερί νικών πριν το σημερινό αγώνα. Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι όπως πάθος, ένταση και πολλές εναλλαγές στο σκορ.
    Οι δυο ομάδες μπήκανε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τα δυνατά τους "χαρτιά" και να χτυπήσουν στα αδύνατα σημεία τον αντίπαλο τους. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με την ομάδα του Ολυμπιακού να καταφέρνει να προηγηθεί με δυο πόντους με τη λήξη του δεκαλέπτου (20-18).
     Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα των Σοφάδων ξεκίνησε πιο δυνατά και κάνοντας ένα σερί 9-1 μπόρεσε να πάρει προβάδισμα 6 πόντων (21-27). Οι παίκτες του Ολυμπιακού αντέδρασαν άμεσα και μένα δικό τους σερί 11-3 πέρασαν πάλι μπροστά στο σκορ (32-30), για να κλείσει τελικά το ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με ένα πόντο.
     Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι δυο ομάδες εξακολουθούσαν να είναι κοντά στο σκορ, όμως ένα τρίποντο του Μέλλου και ένα δίποντο του Μανόπουλου και μετά του Ξέρα έδωσαν στον Ολυμπιακό την δυνατότητα να πάρει μια σημαντική διαφορά 7 πόντων (54-47), διαφορά που κράτησε και μέχρι τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.
     Στο τελευταίο και πιο καθοριστικό δεκάλεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού κατάφεραν να προηγηθούν και με 9 πόντους (61-52), διαφορά που ήταν και η μεγαλύτερη του παιχνιδιού. Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι κάνανε την αντεπίθεση τους και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία και τα πολλά λάθη των γηπεδούχων φέρανε το παιχνίδι στο καλάθι (61-59). Σ΄αυτό το σημείο ο Σιώκης κέρδισε φάουλ και πετυχαίνοντας δυο βολές έκανε το τελικό 63-59.
      Από την ομάδα του Ολυμπιακού ξεχώρισαν ο Εκίζογλου τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά βάζοντας καλάθια σε κρίσιμα σημεία, ενώ θετική ήταν και η παρουσία του νεαρού Καφρίτσα. Από την ομάδα των Σοφάδων ξεχώρισαν οι Δίκαρος και Βαϊόπουλος.
       Με αυτή του τη νίκη ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην πρώτη θέση ισοβαθμώντας με την ομάδα της Α.Ε.Λάρισας. 
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-18, 37-38, 56-49, 63-59
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Σιώκης 2,  Μέλλος 13(1), Κωτούλας 5(1), Ξέρας 9, Μανόπουλος 17(1),  Κωσταρέλλος 3, Εκίζογλου 10, Καφρίτσας 4, Φαλιάγκας Μ.
Γ.Σ. ΣΟΦΑΔΕΣ (Παππάς):  Βαϊόπουλος 10, Πώποτας 5(1), Ζωιτσάκος Σ. 2,  Ακρίβος 8, Παπαευαγγέλου, Παπαδόπουλος, Σδράλιας 3(1), Ζουρνατζής 2, Χατζής, Δίκαρος 29(4)