Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

"Συνέχεια στις νίκες για τον Ολυμπιακό Καρδίτσας"

    Μια ακόμα νίκη πέτυχε η ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας με αντίπαλο την ομάδα του Κρόνου Τρικάλων συνεχίζοντας το σερί των επιτυχιών, φτάνοντας τις 9 συνεχόμενες νίκες, παραμένοντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α2 ΕΣΚΑΘ.
     Με απουσίες αγωνίστηκε για μια ακόμα φορά η ομάδα του Ολυμπιακού που δεν στάθηκαν όμως ικανές να της στερήσουν μια ακόμα νίκη, εντός έδρας αυτή τη φορά, με αντίπαλο την ομάδα του Κρόνου με σκορ 61-51.
      Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά άστοχες με την ομάδα του Κρόνου να έχει το προβάδισμα και να καταφέρνει με τη λήξη του δεκαλέπτου να προηγείται με ένα καλάθι (12-14).
     Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν και βελτίωσαν τα ποσοστά τους στην επίθεση καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να προηγηθούν με ένα πόντο με τη λήξη του ημιχρόνου (30-29).
      Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι δυο ομάδες εξακολουθούσαν να εναλλάσσονται στο σκορ, χωρίς καμία όμως ομάδα να δείχνει ικανή να κάνει την υπέρβαση της και να πάρει μια διαφορά ασφαλείας. Η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 3 πόντους (48-45).
      Στο τελευταίο και πιο καθοριστικό δεκάλεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκανε αποφασισμένοι να κλείσουν το θέμα νίκης και με καταπληκτική άμυνα, έλεγξαν τα ριμπάουντ και δίνοντας ένα πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι πέτυχαν πολλά εύκολα καλάθια κάνοντας ένα επιμέρους σερί 11-0 (59-45). Σε εκείνο το σημείο όλα έγιναν πιο απλά για τους παίκτες του Ολυμπιακού που έχοντας αποκτήσει μια διαφορά 14 πόντων δεν ήθελαν να δώσουν κανένα δικαίωμα στους αντιπάλους να πιστέψουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν τη νίκη. Στο χρόνο που απέμεινε μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού η ομάδα του Ολυμπιακού κράτησε τη διαφορά και έφτασε σε μια ακόμα σπουδαία νίκη απέναντι σε ένα αξιόμαχο αντίπαλο.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-14, 30-29, 48-45, 61-51
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Μέλλος 12(1), Χατζηγούλας 11, Κωτούλας 4, Μίσσας 7(1), Μανόπουλος 17(1),  Μπανιός 4, Εκίζογλου 4, Καφρίτσας 2, Κωσταρέλλος.
ΚΡΟΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΦΟΡΟΣ): Καλύβας, Παπαδημητρίου 8, Ρόμπος 9, Γουλιώτης 3, Νταής 13(3), Παπαναστασίου 4, Τζιορτζιώτης 10(1), Πλάφας, Μακρής 4(1).