Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

"Πρωταθλητής της Α2 ΕΣΚΑΘ ο Ολυμπιακός Καρδίτσας"

     Πρωταθλήτρια της Α2 Κατηγορίας αναδείχτηκε η ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας κερδίζοντας στο ντέρμπι κορυφής την ομάδα της Α.Ε.Λ με σκορ 41-55, επιστρέφοντας μετά από ένα χρόνο πάλι στη μεγάλη κατηγορία της ΕΣΚΑΘ.
     Οι παίκτες του Ολυμπιακού ξέρανε πως ο βαθμός δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα ήταν  μεγάλος καθώς η ομάδα της Α.Ε.Λ. κρατούσε το αήττητο μέσα στη έδρα της σε συνδυασμό με τις απουσίες βασικών παικτών όπως του Βλάχου, Μίσσα και Καφρίτσα.
    Ένα ενδιαφέρον  στοιχείο για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ότι αγωνιζόταν η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (Ολυμπιακός Καρδ.) με την καλύτερη άμυνα (Α.Ε.Λ.).
       Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκανε αποφασισμένοι από την αρχή του παιχνιδιού να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό,  δείχνοντας πόσο πολύ ήθελαν να κλείσουν με νίκη μία ούτως ή άλλως επιτυχημένη χρονιά.
       Οι προπονητές του Ολυμπιακού γνώριζαν πως για να κερδίσουν το παιχνίδι έπρεπε πρώτα απ΄όλα να παίξουν καλή άμυνα και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν την έφεση που έχουν οι παίκτες τους στο σκοράρισμα.
      Από την αρχή του παιχνιδιού οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν πιεστική άμυνα αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους να πετύχουν μόλις 7 πόντους, ενώ  και στην επίθεση έδειξαν ωριμότητα στις επιλογές τους, γεγονός που τους έδωσε το δικαίωμα να προηγηθούν από το πρώτο δεκάλεπτο με 10 πόντους διαφορά (7-17).
      Την ίδια διάθεση για άμυνα έδειξαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες της Καρδιτσιώτικης ομάδας ελέγχοντας απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και ανεβάζοντας και άλλο τη διαφορά που έφτασε τους 15 πόντους με τη λήξη του ημιχρόνου (20-35).
        Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά βγάζοντας με τη σειρά τους πάθος και θέληση για τη νίκη, όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού απέδειξαν για  μια ακόμη φορά πως ξέρουν να κερδίζουν τα μεγάλα παιχνίδια.
         Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες της Α.Ε.Λ. έκαναν ακόμη μια προσπάθεια να μπούν στο παιχνίδι μειώνοντας τη διαφορά στους 12 πόντους, όμως η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και με συνεχόμενους πόντους η διαφορά έφτασε πάλι στους 20 πόντους (35-55). Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τους προπονητές του Ολυμπιακού να δίνουν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες τους.
        Παρά την ήττα της η Α.Ε.Λ. απέδειξε πως διαθέτει μια πολύ καλή νεανική ομάδα και σίγουρα πολλοί από τους  νεαρούς ταλαντούχους παίκτες θα παίξουν καλό μπάσκετ σε λίγο καιρό.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 07-17, 20-35, 33-47, 41-55
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Φαλιάγκας Μ., Σιώκης 5(1), Μέλλος 5, Μπανιός 7(1), Χατζηγούλας 4, Κωτούλας 7(1), Μανόπουλος 11(2), Εκίζογλου, Κωσταρέλλος 16(1), Φαλιάγκας Α.
Α.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ (Παπαδόπουλος): Σπύρου 2, Πουτσιάκας, Τσιοκάνης, Κουρής 11(1), Χαντζάκος Γκιάστας, Κονδυλόπουλος 8, Χατζηνίκος, Κορκόβελος 4, Νικόπουλος 10, Χαλκιάς 1, Χατζημπύρος 5(1).