Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

"Σχολιασμός της 5ης αγωνιστικής της Α1 ΕΣΚΑΘ 2ου ομίλου "

Φτάσαμε αισίως στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ και τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν κάπως, σχετικά με τους στόχους και τις δυνατότητες των ομάδων. Μέσω του blog του Ολυμπιακού Καρδίτσας θα προσπαθήσουμε να σχολιάσουμε την κάθε αγωνιστική που έρχεται και να κάνουμε κάποια προγνωστικά, με σκοπό την έναρξη «μπασκετικής» κουβέντας και μόνο. 



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ(2 νίκες – 2 ήττες) – ΕΛΑΣΣΟΝΑ(2 νίκες – 2 ήττες).
Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν, αν και έχω την εντύπωση πως οι στόχοι τους στην αρχή του πρωταθλήματος ήταν αντίθετοι. Η Ελασσόνα ξεκίνησε άσχημα με δύο ήττες (Καρδίτσα εκτός και ΑΕΛ εντός) και συνέχισε με δύο νίκες (διπλό στους Μάγους και νίκη εντός με Φάρσαλα). Δείχνει να ξεπερνάει το κακό ξεκίνημα και νομίζω πως θα κυνηγήσει μέχρι το τέλος την είσοδό της στα play off του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός με τρεις αγώνες εκτός στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και απολογισμό δύο νίκες (Φάρσαλα, Κεραυνό) και δύο ήττες (Μάγοι, Φοίβο) βρίσκεται εντός στόχων. Το διπλό της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα του Κεραυνού εκτός από βαθμολογικά οφέλη θα έχει σημαντική επίδραση στην ψυχολογία της ομάδας.
Μικρό προβάδισμα στην ομάδα της Ελασσόνας, η οποία αν χάσει απομακρύνεται αρκετά από το στόχο της. Ο Ολυμπιακός για να κερδίσει κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος για 40 λεπτά και θα πρέπει να βρει σκορ και από άλλους παίχτες εκτός από το σταθερό Μανόπουλο.

ΦΑΡΣΑΛΑ(2 νίκες – 2 ήττες) – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (2 νίκες – 2 ήττες)
Τα Φάρσαλα έχουν εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα μέχρι στιγμής και έχουν κερδίσει τα δύο παιχνίδια που έδωσαν εντός (Φοίβο, Κεραυνό), κάνοντας όμως και δύο ήττες εκτός (Ολυμπιακό, Ελασσόνα). Η Καλαμπάκα από την άλλη ξεκίνησε με δύο νίκες (ΕΑΛ εκτός, Καρδίτσα εντός) και συνέχισε με δύο ήττες (ΑΕΛ εκτός και Μάγους εντός). Ομάδες με μικρό ρόστερ, οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεση και τη μέρα που θα βρεθούν τα αστέρια της (Σοφαδίτης-Φάρσαλα, Ντούρβας-Καλαμπάκα).
Ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα των Φαρσάλων.

ΜΑΓΟΙ (2 νίκες – 2 ήττες) – ΕΑΛ (1 νίκη – 3 ήττες)
Η ομάδα των Τρικάλων στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές κέρδισε εντός τον Ολυμπιακό και εκτός την Καλαμπάκα και έχασε εντός από την Ελασσόνα και εκτός από τον Κεραυνό. Από την άλλη η ΕΑΛ κέρδισε μόνο το Φοίβο Γιάννουλης και δείχνει πως θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία τους.
Μεγάλο φαβορί οι Μάγοι καθώς έχουν τους έμπειρους παίχτες (Πάτσιας, Δεσπούλης) για να κερδίσουν τέτοιου είδους παιχνίδια.

ΑΕΛ (4 νίκες – 0 ήττες) – ΚΑΡΔΙΤΣΑ (3 νίκες – 1 ήττα)
Η ΑΕΛ ξεκίνησε ως το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση και μέχρι στιγμής το αποδεικνύει. Ειδικά το διπλό που έκανε στην έδρα της Ελασσόνας, ομάδα με τους ίδιους στόχους, δείχνει πως δύσκολα θα χάσει τη μάχη των play off. Οι έμπειροι Γκανέτσας, Γούλας έχουν δώσει ποιότητα και σταθερότητα στο παιχνίδι της Λαρισινής ομάδας. Από την άλλη η Καρδίτσα έχασε στο μοναδικό παιχνίδι που έδωσε εκτός έδρας στην Καλαμπάκα και κέρδισε και τα τρία παιχνίδια που έδωσε στην έδρα της με Ελασσόνα, Φοίβο και ΕΑΛ. Ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας (πλην των έμπειρων Μπράχου, Κομποδιέτα) που θα πρέπει να δείξει την ίδια ενέργεια και το ίδιο πάθος και εκτός έδρας για να τα πάει καλύτερα.
Απόλυτο φαβορί η ΑΕΛ.

ΦΟΙΒΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (1 νίκη – 3 ήττες) – ΚΕΡΑΥΝΟΣ (1 νίκες – 3 ήττες)
Ο χαμένος χάνεται. Ο Φοίβος με μία μόνο νίκη στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές (με Ολυμπιακό εντός) θέλει οπωσδήποτε το ροζ φύλλο αγώνα ώστε να μη χάσει την επαφή του με τις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους. Από την άλλη ο Κεραυνός θέλει να ρεφάρει την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής (εντός από τον Ολυμπιακό) και να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.
Παιχνίδι χωρίς φαβορί. Θα επικρατήσει αυτός που θα το θελήσει περισσότερο και θα δείξει μεγαλύτερο πάθος.