Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

"Ηττήθηκε ο Ολυμπιακός Καρδίτσας απο το Φοίβο Γιάννουλης"

       Την ήττα γνώρισε η ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ από το Φοίβο Γιάννουλης με σκορ 62-57.
        Η ομάδα του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε με δύο πρόσωπα. Ήταν καλή για δυο δεκάλεπτα ενώ στην επανάληψη έκανε εύκολα λάθη με αποτέλεσμα να δώσει το δώσει το δικαίωμα στην ομάδα του Φοίβου να πάρει τους δύο βαθμούς της νίκης.
       Συγκεκριμένα η ομάδα της Λάρισας ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και έχοντας σε καλή μέρα τον Κουτρούλη που πέτυχε 30 πόντους προηγήθηκε στο σκορ 14-7. Η αντίδραση των παικτών του Ολυμπιακού ήτανε άμεση και με ένα επιμέρους σκορ 2-12 κατάφερε να προηγηθεί με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου με 3 πόντους (16-19).
        Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες της Καρδιτσιώτικης ομάδας ανέβασαν κι άλλο την απόδοση τους και παίζοντας καταπληκτική άμυνα, δεχόμενοι μόνο 5 πόντους, αύξησαν τη διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων στους 12 πόντους.
        Και ενώ φαινόταν πως η ομάδα του Ολυμπιακού έλεγχε το ρυθμό του παιχνιδιού και εύκολα η δύσκολα θα κέρδιζε τον αγώνα, το σκηνικό του παιχνιδιού άλλαξε με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Φοίβου βρήκαν λύσεις κυρίως με μακρινά σουτ εκμεταλλευόμενοι την κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Ολυμπιακού και φέρανε με τη λήξη του δεκαλέπτου το παιχνίδι στα ίσα (44-44).
       Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με την γηπεδούχο ομάδα να προηγείται με βραχεία κεφαλή.  Με 5 συνεχόμενους πόντους του Μανόπουλου η ομάδα του Ολυμπιακού ισοφάρισε το παιχνίδι σε 55-55 για να δεχτεί άμεσα τρίποντο από τον Κουτρούλη που έδωσε πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του Φοίβου. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να σταματήσουν το χρόνο στέλνοντας τους αντιπάλους τους στις βολές. Οι παίκτες του Φοίβου όμως ήτανε ψύχραιμοι και εύστοχοι και κάνανε το τελικό 62-57.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-19, 21-33, 44-44, 62-57
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Μίσσας 5(1), Σιώκης 8, Μέλλος 7, Μπανιός 2, Κωτούλας 11(3), Μανόπουλος 17(1), Παπαδημητρίου 3, Κόγιας, Τσιγγενόπουλος 4, Φαλιάγκας, Εκίζογλου Π.
ΦΟΙΒΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Μάλκας, Κατσαβέλης 8, Βαλιώτης, Τζίγκας, Κολοβέτσιος 2, Τριανταφυλλίδης 11(1), Μέκρας 2, Κουτρούλης 30(7), Χάμος 3(1), Προβίδας 6, Μπανιάς.