Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

"Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός Καρδίτσας "

     Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός Καρδίτσας απέναντι σε ένα μαχητικό αντίπαλο τον Γ.Σ.Φαρσάλων με σκορ 87-79.
     Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι με τους παίκτες και των δυο ομάδων να παίζουν με πάθος και δύναμη δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.
      Με την έναρξη του παιχνιδιού η ομάδα των Φαρσάλων έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Σοφαδίτη που πέτυχε 36 πόντους κατάφερε να προηγηθεί με 7 πόντους (17-24). 
       Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο με την ομάδα των Φαρσάλων να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα και να αυξάνει τη διαφορά μέχρι και τους 12 πόντους. Οι παίκτες του Ολυμπιακού αντέδρασαν και με συνεχόμενους πόντους του Τσιγγενόπουλου μείωσαν πάλι στους 7 πόντους, που όμως είχε την ατυχία να τραυματιστεί σε μια φάση λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και να μην μπορέσει να συνεχίσει για το υπόλοιπο του παιχνιδιού.
     Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκει αποκλειστικά στην ομάδα του Ολυμπιακού καθώς οι παίκτες του βγάλανε τρομερή ενέργεια στην άμυνα και έχοντας σε καταπληκτική μέρα τους Μέλλο και Παπαδημητρίου κάνανε ένα επιμέρους 29-10 και κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και 16 πόντους.
      Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο δεκάλεπτο η ομάδα των Φαρσάλων έκανε μία ακόμα προσπάθεια να μπει στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενη το φάουλ σε τρίποντο και στη συνέχεια την τεχνική ποινή σε παίκτη του Ολυμπιακού, μείωσε τη διαφορά μέχρι  και τους 5 πόντους. Σε εκείνο το σημείο οι "ερυθρόλευκοι" δείξανε χαρακτήρα και παίζοντας μυαλωμένα φτάσανε δίκαια στη νίκη.
   Στο ημίχρονο δόθηκε αναμνηστική πλακέτα στο Γιώργο Μουϊάνο για την προσφορά του σύλλογο, καθώς ήτανε από τους παίκτες που στελεχώσανε την πρώτη Ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας την αγωνιστική χρονιά 2008-09.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-24, 37-44, 66-54, 87-79
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Σιώκης 3, Μέλλος 25, Μπανιός 5, Χατζηγούλας, Κωτούλας 7, Μανόπουλος 12(1), Παπαδημητρίου 18, Κόγιας, Τσιγγενόπουλος 13(1), Εκίζογλου 4, Φαλιάγκας, Θεολόγης.
Γ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Τζέλλας): Μανετζής, Σοφαδίτης 36(2), Θώδης 5(1), Τσιαμούρας 8(1), Παρασκευιώτης 4, Μάρκος,Αρσενόπουλος 4(1), Μαργαρίτης 18, Καρατζιάς 4.