Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

"Ήττα στο φινάλε για τα κορίτσια του Ολυμπιακού "

    Δύσκολη αποστολή είχε η Γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας που καλούνταν να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την έμπειρη ομάδα της Πράσινης Γωνιάς. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού γνωρίζανε πολύ καλά πως μόνο εύκολο έργο δεν είχανε απέναντι σε μια ομάδα που πέρυσι αγωνιζόταν σε μεγαλύτερη κατηγορία.
      Με την έναρξη του παιχνιδιού οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με την Τρικαλινή ομάδα να έχει το προβάδισμα με ένα καλάθι (15-13). Στη συνέχεια του παιχνιδιού η γηπεδούχος ομάδα ανέβασε την απόδοση της και έχοντας σε καλή μέρα την Βαφειάδη που πέτυχε 32 πόντους, κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά που έφτασε και τους 15 πόντους  με τη λήξη του ημιχρόνου (36-21).
      Σε εκείνο το σημείο οι παίκτριες του Ολυμπιακού, αντιδράσανε άμεσα δείχνοντας πως δεν θα τα παρατούσανε εύκολα και με αντεπίθεση διαρκείας ροκανίσανε τη διαφορά που έφτασε στους 4 πόντους (43-39).
     Το τελευταίο δεκάλεπτο ήτανε ντέρμπι με τις δυο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ ανεβάζοντας την αγωνία όλων στο κατακόρυφο. Η ομάδα της Πράσινης Γωνιάς είχε το προβάδισμα στο παιχνίδι και ενώ το σκορ ήταν 55-53, η ομάδα του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη καθώς είχε στην κατοχή της την τελευταία επίθεση, όμως η προσπάθεια της δεν είχε ευτυχή κατάληξη και έτσι δίκαια ηττήθηκε.
     Παρά την ήττα η ομάδα του Ολυμπιακού κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε μια αξιόμαχη ομάδα και απέδειξε πως θα είναι δύσκολος αντίπαλος για όλες τις ομάδες που θα βρεθούν απέναντί της.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-13, 36-21, 43-39, 55-53
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Κουτσώνη): Τζέλλα 8, Καρακώστα Α., Κρικέλη, Σπυροπούλου 19(1), Μαχαίρα 5, Βλάχου, Τσιαχτάνη 7, Κουτσώνη 14,  Σδρόλια, Καρακώστα Π.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΩΝΙΑ (Τσακνή): Τζωρτζιώτη, Πλαστήρα 2, Μάτη, Βαφειάδη 32(2), Τσίπα, Λεπενιώτη, Αλεξοπούλου 3(1), Κοματσιούλη, Αγγελάκη, Βλαχοκώστα 5, Περιστεριανού 10, Απρίλη 2