Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

"Σπουδαίο διπλό στα Φάρσαλα για τον Ολυμπιακό Καρδίτσας "

    Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που σίγουρα δεν ήταν για καρδιακούς, η ομάδα του Ολυμπιακού κατάφερε να αποδράσει από το κλειστό γήπεδο των Φαρσάλων με τους δυο βαθμούς της νίκης, αφού επιβλήθηκε με τη λήξη του παιχνιδιού της τοπικής ομάδας με σκορ 87-88.
      Η ομάδα του Ολυμπιακού ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και με τρία σχεδόν συνεχόμενα τρίποντα του Κωτούλα κατάφερε να προηγηθεί γρήγορα-γρήγορα με 8 πόντους. Οι παίκτες των Φαρσάλων όμως αντέδρασαν άμεσα και έχοντας αιχμή του δόρατος τον Σοφαδίτη μείωσαν τη διαφορά στους 2 πόντους με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου 25-27.
     Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Ολυμπιακού εξακολουθούσε να έχει το προβάδισμα του παιχνιδιού, όμως δυο τεχνικές ποινές που δέχτηκε έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα των Φαρσάλων να περάσει μπροστά και να κλείσει το ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα με ένα πόντο (46-45).
     Μετά τη διακοπή του ημιχρόνου το παιχνίδι κύλησε με το ίδιο σκηνικό, οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με τους γηπεδούχους όμως να έχουν το προβάδισμα με τη λήξη και του τρίτου  δεκαλέπτου (66-61).
    Στο τελευταίο και πιο καθοριστικό δεκάλεπτο η ομάδα των Φαρσάλων έστω και δύσκολα διατηρούσε το προβάδισμα αυξάνοντας τη διαφορά, που έφτασε τους 9 πόντους 2 ½  λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο ο τραυματισμός του Σοφαδίτη και το 5ο φάουλ του Θώδη έδωσαν τη δυνατότητα στους παίκτες του Ολυμπιακού να αυξήσουν τη πίεση στους αντιπάλους τους.    
       Οι ερυθρόλευκοι με μπροστάρηδες στα τελευταία λεπτά  τον Μπανιό και τον Μέλλο που πέτυχαν μεγάλα καλάθια ροκάνισαν πολύ γρήγορα τη διαφορά. Τα τελευταία δευτερόλεπτα σίγουρα δεν ήταν για καρδιακούς με το παιχνίδι να πηγαίνει στη ρώσικη ρουλέτα των βολών. Ο παίκτης των Φαρσάλων Μανετζής ευστόχησε σε  μία από τις δυο βολές κάνοντας το σκορ 87-85. Στα τελευταία 14΄΄  η ομάδα του Ολυμπιακού πήρε τάιμ άουτ και την τελευταία επίθεση σχεδιάστηκε να την πάρει ο Μπανιός που δεν σκόραρε άλλα κέρδισε δυο βολές. Και ενώ απέμειναν 6΄.3΄΄ για την λήξη του παιχνιδιού ο παίκτης του Ολυμπιακού ευστόχησε στην πρώτη από τις δυο βολές όμως ο Πέτρου πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους παίρνοντας το επιθετικό ριμπάουντ και έδωσε πάσα στον Γρηγόρη Κωτούλα και αυτός με τη σειρά του πέτυχε με buzzer beater το νικητήριο καλάθι.
    Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Ολυμπιακού εντός έδρας με το Φοίβο Γιάννουλης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-27, 46-45, 66-61, 87-88
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Μέλλος 18,  Χατζηγούλας 8(1), Κωτούλας 15(3), Μπανιός 24(2), Φαλιάγκας, Κόγιας,  Μανόπουλος 7(1), Παπαδημητρίου 12(1), Τσιγγενόπουλος 2, Εκίζογλου Π., Θεολόγης , Πέτρου 2.
Γ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Τζέλλας): Μανετζής 1, Σοφαδίτης 42(2), Θώδης 4, Τσιαμούρας 13(3), Παρασκευιώτης 3, Μάρκος 10, Μανετζής, Μαργαρίτης 14, Καραμπέντης.