Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

"Με νίκη έκλεισε η χρονιά για τον Ολυμπιακό "

   Με νίκη έκλεισε το 2013 τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις η ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας που επιβλήθηκε του Φοίβου Γιάννουλης στο κλειστό της Καρδίτσας με σκορ 70-55.
     Σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για τη εξέλιξη του πρωταθλήματος οι παίκτες του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και με ωριμότητα στο παιχνίδι τους φτάσανε σε μια σημαντική νίκη.
    Καλά ξεκίνησαν επιθετικά και οι δυο ομάδες το παιχνίδι, με την τοπική ομάδα να έχει σε καταπληκτική μέρα τον Αγγέλη που πέτυχε 23 πόντους και να παίρνει από νωρίς ένα μικρό προβάδισμα 4 πόντων με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.
    Στη συνέχεια η ομάδα του Ολυμπιακού ανέβασε και άλλο την απόδοση της και πολύ γρήγορα αύξησε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων. Οι παίκτες του Φοίβου αντέδρασαν και μείωσαν τη διαφορά στους 7 πόντους με τη λήξη του ημιχρόνου (43-36).
     Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έκαναν την αντεπίθεση τους και με ένα επιμέρους 5-0 μείωσαν τη διαφορά στο καλάθι. Άμεση ήταν και η αντίδραση των παιχτών του Ολυμπιακού που σε ένα φτωχό επιθετικά δεκάλεπτο κατάφεραν να κρατήσουν τη διαφορά στα ίδια επίπεδα με το ημίχρονο (52-45).
      Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν την υπόθεση νίκη και με ένα τρίποντο του Μανόπουλου προηγήθηκαν 59-50. Στη συνέχεια όλα έγιναν πιο εύκολα με σωστή κυκλοφορία και ώριμες επιλογές αύξησαν τη διαφορά που έφτασε τους 15 πόντους και εκτός από τη νίκη εξασφάλισαν και μια διαφορά ασφαλείας για τον δεύτερο γύρο.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-20, 43-36, 52-45, 70-55.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης - Μπελάγιας): Σιώκης, Δελλής, Εκίζογλου, Χατζηγούλας 2, Τυροδήμος, Κωτούλας 15(3), Αμβροσίου, Κόγιας 5(1),  Μανόπουλος 17(2), Τούμπας 8, Αγγέλης 23(3).
ΦΟΙΒΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Κουτρούλης- Παππάς): Κατσαβέλης 6, Πιπέρας 17(2), Βουλγαρούλης 2, Κολοβέτσιος 4(1), Αντωνόπουλος, Μέκρας, Κουτρούλης 7, Χασαμπαλιώτης 7(2), Μπανιάς, Προβίδας 11.