Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

"Νικητής στο τοπικό ντέρμπι ο Ολυμπιακός Καρδίτσας "

       Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας στο τοπικό ντέρμπι με αντίπαλο την ομάδα των Σοφάδων με σκορ 82-86.
      Σε ένα παιχνίδι που είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι- πάθος, ένταση, εναλλαγές στο σκορ- η ομάδα του Ολυμπιακού κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο διπλό.
     Καλά ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα του Ολυμπιακού που προηγήθηκε με σκορ 4-8, όμως η αντίδραση των παικτών του Γυμναστικού ήταν άμεση και με ένα σερί 10-0, πήραν τα ηνία του αγώνα για να  κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα 6 πόντων (27-21).
     Ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξε η μορφή του παιχνιδιού με τους παίκτες των Σοφάδων να έχουν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας έξω από την γραμμή των 6.75 και  πετυχαίνοντας συνολικά 7 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο δεν άφησαν πολλά περιθώρια  αντίδρασης στους παίκτες του Ολυμπιακού φτάνοντας τη διαφορά μέχρι τους 12 πόντους.
     Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν αποφασισμένοι να κάνουν την ανατροπή και με δυο συνεχόμενα τρίποντα του Μανόπουλου και ένα καλάθι του Σιώκη έκαναν γρήγορα ένα 8-0 φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (47-47). Σε εκείνο το σημείο οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν  στο σκορ με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται  με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου με ένα καλάθι (59-61).
   Στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού ανέβασαν κι άλλο την απόδοση τους κρατώντας μια διαφορά ασφαλείας που κυμαίνοντας από 4 έως 10 πόντους. Στα τελευταία 2 1/2' λεπτά οι παίκτες των Σοφάδων με δυο εύστοχα τρίποντα του Ψυχογιού και στη συνέχεια του Δίκαρου μειώσαν δυο φορές τη διαφορά στους 3 πόντους, όμως οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ψυχραιμία και ευστοχώντας σε 8 από τις 10 βολές που κέρδισαν κατάφεραν να πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη.
    Η ομάδα του Ολυμπιακού συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις κατάφερε να προσθέσει ακόμη ένα ροζ φύλλο αγώνα και να πετύχει την τέταρτη του νίκη σε συνολικά έξι παιχνίδια που έδωσε στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.
    Επόμενο δύσκολο παιχνίδι μέσα στην έδρα του είναι με αντίπαλο την ομάδα του  Γ.Σ. Φαρσάλων.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-21, 47-39, 59-61, 82-86.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης - Μπελάγιας): Θεολόγης 5(1), Σιώκης 4, Εκίζογλου, Βλάχος, Κωτούλας 8,  Αμβροσίου, Κόγιας 6(1), Μπανιός 11(1),  Μανόπουλος 29(3), Παπανδρέας, Τούμπας, Αγγέλης 23(1).
Γ.Σ. ΣΟΦΑΔΩΝ (Σακελλαρίου- Ζουρνατζής): Βαΐοπουλος, Κασιάρης, Μέλλος 8(2), Παπαδημητρίου 5(1), Ακρίβος 10(3), Ψυχογιός 6(2), Ζωϊτσάκος 20(1), Παπαλόπουλος, Παπαευαγγέλου, Κόγιας 12, Μπολτσής, Δίκαρος 24(4).