Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ηττήθηκε στο τοπικό ντέρμπι ο Ολυμπιακός Καρδίτσας.

  
  Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στο τοπικό ντέρμπι και ηττήθηκε από την ομάδα των Σοφάδων με σκορ 67-72.
   Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με ένα πόντο (15-16).
  Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού αύξησαν την απόδοση τους και με κύριο εκφραστή της επίθεσης τον Μανόπουλο πήραν τα ηνία του παιχνιδιού. Προς το τέλος του ημιχρόνου ο Θεολόγης με ωραία διείσδυση  διαμόρφωσε το 36-32.
    Με τη λήξη του ημιχρόνου σφυρίχτηκε αντιαθλητικό φάουλ του Μπανιού πάνω στον Τσιάπουλα με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όχι μόνο να χάσει την κατοχή και την ευκαιρία να μεγαλώσει τη διαφορά, αλλά δέχτηκε και  τρεις πόντους από την μια εύστοχη βολή και στη συνέχεια το καλάθι που πέτυχε ο Γκαντιάς.
    Η ομάδα του Ολυμπιακού μέχρι τα μέσα περίπου του τρίτου δεκαλέπτου διατηρούσε το προβάδισμα για να έρθει ένα σερί των φιλοξενούμενων που τους έδωσε μετά από ώρα το προβάδισμα στο σκορ.
    Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα των Σοφάδων διατηρούσε το προβάδισμα με τους παίκτες του Ολυμπιακού να είναι πάντα σε απόσταση αναπνοής. Στα τελευταία κρίσιμα λεπτά οι προπονητές του Ολυμπιακού είδαν να αποβάλλονται με 5 φάουλ ο Δουτσίνης, ο Θεολόγης, ο Μπανιός και ο Τσίγκας.
  Με κατά συνθήκη playmaker τον Χατζηγούλα η ομάδα του Ολυμπιακού αντέδρασε ακόμη μια φορά και ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 64-69  με τρίποντο του νεαρού Εκίζογλου φέρανε το παιχνίδι στο καλάθι (67-69). Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι παίκτες του Ολυμπιακού κάνανε φάουλ για να σταματήσουν το χρόνο οι παίκτες των Σοφάδων ήτανε εύστοχοι στις βολές για να διαμορφωθεί το τελικό 67-72.
    Από την πλευρά του Ολυμπιακού ωστόσο υπάρχουν παράπονα από την διαιτησία όσο αναφορά το γεγονός ότι δεν σφυρίζονταν με την ίδια άνεση τα φάουλ και από τις δυο πλευρές.
   Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Ολυμπιακού είναι εκτός έδρας με την Ελασσόνα, παιχνίδι καθοριστικό για την υπόθεση  παραμονή της ομάδας.
Τα δεκάλεπτα: 15-16, 36-32, 49-54, 67-72
Ολυμπιακός Καρδίτσας (Καλογριανίτης – Μπελάγιας): Τσίγκας 6, Θεολόγης 6, Μανόπουλος 30 (3), Δουτσίνης 8, Αγγέλης 3, Μπανιός 2, Τούμπας 2, Χατζηγούλας 7, Εκίζογλου 3 (1), Αμβροσίου, Παπανδρέας.
Γ.Σ. Σοφάδων ( Αρχοντούλης): Τσιάπουλας 16, Κοβάτσεφ 12 (1), Γκαντιάς 31 (1), Παπαλόπουλος 1, Παπαδημητρίου 2, Ζωιτσάκος 4, Δίκαρος 6 (1), Ναούμ, Κόγιας, Αρχοντής, Μπιζιώτης, Ψυχογιός.