Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέχισε νικηφόρα στο θεσμό του κυπέλου ο Ολυμπιακός Καρδίτσας

 
 Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στο κλειστό της πόλης μας, όπου Ολυμπιακός Καρδίτσας και Φαλώρεια «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» για την τρίτη αγωνιστική του κυπέλου που διοργανώνει η ΕΣΚΑΘ. Σε ένα ματς που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον το φιλάθλων από την αρχή μέχρι το τέλος η ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας επικράτησε με 74-68 των φιλοξενουμένων κατακτώντας την τρίτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες.

     Οι «κόκκινοι» ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 8-0. Στο σημείο αυτό ο τραυματισμός του Παύλου Εκίζογλου και η αναγκαστική αλλαγή του βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να ανακάμψουν και να τρέξουν αυτοί με τη σειρά τους σερί 9-0. Από κει και πέρα το ματς πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το τέλος. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και η πρωτοπορία άλλαζε συνεχώς πλευρά.
    Στο τελευταίο δεκάλεπτο η άμυνα της Καρδιτσιώτικης ομάδας δυνάμωσε, κατάφερε να ελέγξει τα ριμπάουντ (πρέπει να σημειωθεί πως οι Τρικαλινή ομάδα ήταν εντυπωσιακή στα επιθετικά ριμπάουντ στα προηγούμενα τρία δεκάλεπτα) και να προηγηθεί με 70-63 δύο λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα. Στον εναπομείναντα χρόνο δεν άλλαξε κάτι και η λήξη του παιχνιδιού βρήκε την ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας νικήτρια με σκορ 74-68.
 Στο τέλος του παιχνιδιού το προπονητικό δίδυμο Μπελάγιας-Μπούρας έδειξε προβληματισμένο από τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και τις χαμένες βολές (14 συνολικά), τόνισαν όμως πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης καθώς η ομάδα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο αφομοίωσης τακτικής και συστημάτων. 
 
 Μεγάλη ανησυχία υπήρξε και για τον τραυματισμό του Παύλου Εκίζογλου στο μάτι, ο οποίος αναγκάστηκε να μεταβεί στη Λάρισα για εξετάσεις, αφού στα νοσοκομεία Καρδίτσας και Τρικάλων δεν υπήρχε οφθαλμίατρος σε εφημερία. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και ο νεαρός αθλητής δεν έχει κάτι το ιδιαίτερα σοβαρό.

     Πρώτοι σκόρερ από πλευράς Ολυμπιακού οι Αγγέλης με 21 πόντους και 2 τρίποντα και Θεολόγης με 17. Από πλευράς Φαλώρειας ο Σούλκο με 18 πόντους και ο Διαλεσιώτης με 11.
Διαιτητές του παιχνιδιού οι Ξέρας-Λιλής.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-23, 40-41, 57-57, 74-68
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπελάγιας Στ.-Μπούρας Στ.): Τσιτσιρίγκας, Μίσσας 1, Αμβροσίου 6, Χατζηγούλας 3, Θεολόγης 17, Δουτσίνης 11, Εκίζογλου Π. 6, Αγγγέλης 21(2τρ.), Μουρελάτος, Παπανδρέας 7, Σούφλας, Εκίζογλου Σ. 2.

ΦΑΛΩΡΕΙΑ (Ευαγγελακόπουλος Κ.): Βλαχοκώστας 1, Πιτσαρής, Τσικρικάς 7(1τρ.), Μπέφας 4, Κολότσιος 7(1τρ.), Κατσαδούρος 7(1τρ.), Σούλκο 18, Μπαχάς, Τοζάρος 2, Ευαγγελακόπουλος 2, Διαλεσιώτης 11, Τζήμας 9(1τρ.).