Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Δεν τα κατάφερε στην Ελασσόνα ο Ολυμπιακός.

   
  Ήττα για τον Ολυμπιακό Καρδίτσας στην Ελασσόνα. Στο παιχνίδι που έγινε στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Α1 ΕΣΚΑΘ ο Ολυμπιακός Καρδίτσας γνώρισε την ήττα από το Γ.Σ.Ε. Ελασσόνας με σκορ 65-59. Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ, στο οποίο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επικρατήσουν βασιζόμενοι στην εμπειρία τους και στη δύναμη της έδρας ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η τεράστια διαφορά στις βολές (32-12).
   Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Γ.Σ.Ε. Ελασσόνας ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άρχιζε να χτίζει διαφορά, η οποία έφτασε σε διψήφιο αριθμό με τη λήξη. Ο Ολυμπιακός Καρδίτσας έδειχνε εγκλωβισμένος στην άμυνα ζώνης των αντιπάλων, τα μακρινά σουτ που επιχειρούσε ήταν άστοχα και η κυκλοφορία της μπάλας ήταν αργή. Έτσι φτάσαμε φυσιολογικά στο 21-10.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι σε άμυνα και επίθεση και άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν και τα 4 τρίποντα που πέτυχαν σ’ αυτό το διάστημα του παιχνιδιού (2 ο Μίσσας, 1 ο Γκαμπέτας και 1 ο Θεολόγης) Σκορ ημιχρόνου 37-31 και όλα έδειχναν ανοιχτά.
     Το τρίτο μέρος του παιχνιδιού ήταν και το καλύτερο για την ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πράγματι εντυπωσιακοί σε άμυνα και επίθεση και κατάφεραν όχι μόνο να προσπεράσουν αλλά να προηγηθούν και με 8, δεχόμενοι σ’ αυτό το διάστημα μόνο 5 πόντους και πετυχαίνοντας 17.
     Στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι κατάφεραν να γυρίσουν γρήγορα το παιχνίδι επιλέγοντας άμυνα man to man και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τρίποντο του Κουλιούμπα. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η αποβολή πρώτα του Βλησαρούλη και μετά του Γκαμπέτα (φάουλ και τεχνική ποινή) λιγόστεψαν τις επιλογές και τις πιθανότητες ανατροπής. Έτσι φτάσαμε στο τελικό 65-59.
Διαιτητές του παιχνιδιού οι Δότα-Χριστοδούλου.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-10, 37-31, 42-48, 65-59
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπελάγιας Στ. – Μπούρας Στ.): Σούφλας, Μίσσας 8(2τρ.), Αμβροσίου, Χατζηγούλας, Θεολόγης 10(2τρ.), Δουτσίνης 17, Πανταζής 6, Βλησαρούλης 2, Εκίζογλου Π., Τσιτσιρίγκας, Γκαμπέτας 16(1τρ.), Εκίζογλου Σ.

Γ.Σ.Ε. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Φώλλας Κ.): Αβελλάς, Κοντελίδης, Γερονάτσιος, Λιάπης 6, Κορομηλάς, Γκαγκανάσιος 16, Τσιαβές 2, Μπούσιας 4(1τρ.), Πισπιρίκος 7, Τηλέμης 10(1τρ.), Χαιρετίδης 7, Κουλιούμπας 13(1τρ.).