Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Πολύ καλή εμφάνιση και επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Καρδίτσας.


 Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Καρδίτσας. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την ήττα στην Ελασσόνα και το ρεπό της προηγούμενης εβδομάδας λόγω κυπέλου, επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση με τον καλύτερο τρόπο επικρατώντας εντός έδρας του Αστέρα Λάρισας με σκορ 82-64. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη σε εφτά αγώνες για την ομάδα του Ολυμπιακού, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι σήμερα και η ικανοποίηση ήταν έκδηλη στο τεχνικό δίδυμο και στους παίχτες.

   Στην αρχή του αγώνα ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πήρε κεφάλι στο σκορ, εκμεταλλευόμενος κυρίως τους ψηλούς του. Ο Ολυμπιακός πήρε τους πρώτους του πόντους από καλάθια του Χατζηγούλα και του Δουτσίνη ενώ κατάφερε να προσπεράσει με τρίποντο του Μίσσα και να κλείσει το δεκάλεπτο μπροστά με 17-15. Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι δεν έχασαν το προβάδισμα σε κανένα άλλο σημείο το παιχνιδιού μέχρι το τέλος.
  
 Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίχτες του Στέφανου Μπελάγια και του Στέλιου Μπούρα έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο. Τα τέσσερα τρίποντα που σημείωσαν σ’ αυτό το μέρος του παιχνιδιού (2 ο Πανταζής, 1 ο Μίσσας και 1 ο Γκαμπέτας), ο έλεγχος των ριμπάουντ και το γρήγορο επιθετικό transition με αιχμή του δόρατος τον Πανταζή, οδήγησε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Ο Αστέρας όμως αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει για να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 40-33.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε σταθερά το προβάδισμα στα επίπεδα των 10 πόντων. Σε κάθε σημείο που η Λαρισινή ομάδα προσπαθούσε να κατεβάσει τη διαφορά οι γηπεδούχοι είχαν απαντήσεις. Έτσι φτάσαμε στην ανάπαυλα του τρίτου μέρους με σκορ 59-49.
   Στο 4ο δεκάλεπτο, η ομάδα του Νίκου Παπαϊωάννου αντέδρασε με τον τεχνικό του Αστέρα να εφαρμόζει ζώνη, η οποία αρχικά δυσκόλεψε την επίθεση του Ολυμπιακού που δυσκολευόταν να βρει το δρόμο προς το καλάθι. Μάλιστα, οι Λαρισινοί μείωσαν ακόμη και στους 4 πόντους (63-59) στο 35′ σε ένα κρίσιμο σημείο για τους γηπεδούχους και με το τεχνικό δίδυμο να καλεί τάιμ-άουτ.
   
  Οι οδηγίες στη διακοπή είχαν αποτέλεσμα και έτσι ο Ολυμπιακός, με πρωταγωνιστή τον αρχηγό της ομάδας Γιάννη Μίσσα που «έσπασε» με δύο σερί τρίποντα την άμυνα των φιλοξενούμενων, ανέβασε εκ νέου τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (69-59). Στο τελευταίο τρίλεπτο ο Αστέρας προσπάθησε να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως τα μακρινά σουτ των παιχτών του δεν έφεραν αποτέλεσμα και ο Ολυμπιακός δείχνοντας ψυχραιμία στις βολές που τον οδηγούσαν τα φάουλ των φιλοξενουμένων (προκειμένου να σταματήσουν το χρόνο) έφτασε δικαιολογημένα στην επικράτηση πετυχαίνοντας την 5η του νίκη.

    Πρώτος σκόρερ από πλευράς Ολυμπιακού ήταν ο Πανταζής που σημείωσε 26 πόντους με 3 τρίποντα και ακολούθησαν ο Μίσσας με 17 πόντους και 4 τρίποντα, ο Δουτσίνης με 16 πόντους (σταθερά καλός για ακόμη ένα παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση) και ο Γκαμπέτας που πέτυχε 12 πόντους με 3 τρίποντα.
    Από πλευράς Αστέρα πρώτος σκόρερ ήταν ο Αργυρόπουλος με 24 πόντους και ακολούθησαν ο Αγαπίου και ο Ντικούδης με 12.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-15, 40-33, 59-49, 82-64
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπελάγιας Στ. – Μπούρας Στ.): Εκίζογλου Π. 2, Μίσσας 17(4τρ.), Αμβροσίου, Χατζηγούλας 4, Θεολόγης 5, Δουτσίνης 16, Πανταζής 26 (3τρ.), Βλησαρούλης, Μουρελάτος, Παπανδρέας, Γκαμπέτας 12(3τρ.), Εκίζογλου Σ.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Παπαϊωάννου Ν.): Αγαπίου 12(2τρ.), Αργυρόπουλος 24(5τρ.), Κοϊτσάνος, Ντικούδης 12, Μπίνας 5, Μπάρμπας 6, Πασχάλης 5(1τρ.), Χαρούλης, Μπαζάκης.