Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ηττήθηκε στο τοπικό ντέρμπι ο Ολυμπιακός Καρδίτσας από τον Γ.Σ. Σοφάδων.

 
 Αυλαία πρώτου γύρου με ήττα για τον Ολυμπιακό Καρδίτσας. Στο πρώτο παιχνίδι για το 2016, με το οποίο έκλεισε και ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ, οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα κατάφεραν και γνώρισαν την ήττα από το γειτονικό Γ.Σ. Σοφάδων με σκορ 65-59. Το παιχνίδι μπορεί να μην διεκδικεί «δάφνες ποιότητας», αφού οι άμυνες ήταν αυτές που είχαν τον πρώτο λόγο, κράτησε όμως αμείωτο το ενδιαφέρον των αρκετών φιλάθλων που το παρακολούθησαν, ενώ δεν έλειψαν και οι όμορφες φάσεις και από τις δύο ομάδες.
  Στο πρώτο μέρος του αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά. Με κύριους εκφραστές των επιθέσεων, τους Καλλιάρα και Τσιάπουλα, πήραν ένα προβάδισμα που έφτασε σε διψήφιο αριθμό ακριβώς με τη λήξη, με μακρινό τρίποντο του Γκαντιά. Ο Ολυμπιακός έδειχνε ασύνδετος (φανερά επηρεασμένος από τη διακοπή των γιορτών) και προσπαθούσε να βρει ρυθμό και πατήματα. Σκορ πρώτου δεκαλέπτου 24-13.
    Στο δεύτερο δεκάλεπτο το συγκρότημα του Στέφανου Μπελάγια και Στέλιου Μπούρα προσπάθησε να αντιδράσει, έτσι ώστε να μην επιτρέψει τη διεύρυνση της διαφοράς. Έτσι κατάφερε να τρέξει σερί 5-11 για το 29-24, δίνοντας νέα τροπή στο παιχνίδι. Σε αυτό το διάστημα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν από τη ρακέτα με τον Γκαμπέτα και τον Αγγέλη, ωστόσο άξιοι συμπαραστάτες ήταν από την περιφέρεια και οι Πανταζής, Μίσσας που έδωσαν πλουραλισμό για τη μείωση του σκορ. Η συνέχεια έφερε τον Γ.Σ. Σοφάδων να αυξάνει εκ νέου τη διαφορά, εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Ολυμπιακού που οδήγησαν είτε σε αιφνιδιασμούς, είτε σε ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια, με τους Μανόπουλο και Τσιάπουλα να κάνουν το 33-24 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
   Το τρίτο μέρος του αγώνα ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Η ομάδα των Σοφάδων έδειχνε φανερά καλύτερη, έφτασε τη διαφορά στους 15 πόντους και έδειχνε να έχει «καθαρίσει» το παιχνίδι. Γκαμπέτας και Δουτσίνης προσπαθούσαν να κρατήσουν τους «ερυθρόλευκους» στο παιχνίδι, δίνοντας μεγάλες μάχες και στις δύο ρακέτες. Έτσι φτάσαμε στο 51-39.
    Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι έχοντας ως μπροστάρηδες τον center της ομάδας Άρη Γκαμπέτα (μεγάλη εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση) και τον αρχηγό της Γιάννη Μίσσα. Η διαφορά έπεσε στους 4 πόντους(58-54), όμως η ψυχραιμία του Ντούρβα στις βολές δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Τελικό σκορ 65-59.
   Κορυφαίος και πρώτος σκόρερ από πλευράς Ολυμπιακού ήταν ο Γκαμπέτας που σημείωσε 17 πόντους και τον ακολούθησε ο Δουτσίνης με 15 πόντους και 1 τρίποντο και ο Μίσσας με 11 πόντους και 1 τρίποντο.
Από πλευράς Σοφάδων πρώτος σκόρερ ήταν ο Καλλιάρας με 19 πόντους και τον ακολούθησε ο Τσιάπουλας με 18 πόντους και 1 τρίποντο.
Διαιτητές του αγώνα οι Κοντογιάννης-Δότα.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-13, 33-24, 51-39, 65-59
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπελάγιας Στ. – Μπούρας Στ.): Καραγιάννης, Μίσσας 11(1τρ.), Αμβροσίου, Χατζηγούλας, Θεολόγης 2, Δουτσίνης 15(1τρ.), Πανταζής 9(1τρ.), Βλησαρούλης 1, Αγγέλης 4, Παπανδρέας, Γκαμπέτας 17, Εκίζογλου Π.

ΣΟΦΑΔΕΣ (Αρχοντούλης Δ.): Τσιάπουλας 18(1τρ.), Μπιζιώτης 3, Κόγιας 2, Παπαδημητρίου, Ψυχογυιός 2, Κοβάτσεβ 2, Ντούρβας 5, Μανόπουλος 6(2τρ.), Γκαντιάς 8(2τρ.), Δάλλας, Καλλιάρας 19, Παπαευαγγέλου.