Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό με αντίπαλο τον Σπάρτακο Λάρισας.


 Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Καρδίτσας. Οι «ερυθρόλευκοι» κάνοντας ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, κέρδισαν με σκορ 84-56 την αξιόμαχη ομάδα του Σπάρτακου Λάρισας και βρίσκονται μόνοι τους στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
  Αν και οι συνθήκες στο κλειστό της πόλης δεν ήταν οι ιδανικές (το γήπεδο ήταν κάτι παραπάνω από παγωμένο), έγινε ένα παιχνίδι με όμορφες φάσεις, που αποζημίωσε με το παραπάνω του φιλάθλους που το παρακολούθησαν. Οι προπονητές του Ολυμπιακού Στέφανος Μπελάγιας και Στέλιος Μπούρας χρησιμοποίησαν όλους τους παίχτες που είχαν στη διάθεσή τους και έδειξαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι ειδικά από την απόδοση των «μικρών». Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
    Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία και έδειχναν να προσπαθούν να «διαβάσουν» τις αδυναμίες του αντιπάλου. Ο Σπάρτακος προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το ύψος και την εμπειρία του Ζυγελόπουλου πηγαίνοντας το παιχνίδι στο «ζωγραφιστό» ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να πάει το παιχνίδι στην ταχύτητα και στο ανοιχτό γήπεδο. Ένα επιθετικό ξέσπασμα του Δουτσίνη στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου μέρους (σημείωσε 7 πόντους και έδωσε μια ασίστ στον Πανταζή) έδωσε μια μικρή διαφορά στους γηπεδούχους και στη διακοπή το ταμπλό έδειχνε το σκορ στο 22-13.
     Οι παίχτες του Ολυμπιακού Καρδίτσας μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο νομίζοντας πως ο αγώνας έχει τελειώσει και αυτό το πλήρωσαν. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, ροκάνισαν γρήγορα τη διαφορά και έδειχναν να πατάνε πολύ καλύτερα στο γήπεδο. Τα δύο τρίποντα του Αγγέλη έδωσαν προσωρινά την πρωτοπορία στους γηπεδούχους, οι Λαρισαίοι όμως απάντησαν γρήγορα και το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 35-35.
  Οι οδηγίες της ανάπαυλας λειτούργησαν με τον καλύτερο τρόπο για τους «ερυθρόλευκους». Οι παίχτες του Ολυμπιακού Καρδίτσας μπήκαν στο τρίτο δεκάλεπτο με διάθεση να τελειώσουν το παιχνίδι και το κατάφεραν. Η άμυνά τους σ’ αυτό το μέρος ήταν εντυπωσιακή (δέχτηκαν μόνο 6 πόντους και σκόραραν 23), ενώ στην επίθεση υπήρχε καθαρό μυαλό, αφού όποτε η ομάδα δεν έτρεχε προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα miss match. Οι 6 διαδοχικοί πόντοι του Θεολόγη και ένα drive του Παύλου Εκίζογλου οδήγησαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό και έτσι φτάσαμε φυσιολογικά στο 58-41.
     Το τέταρτο και τελευταίο μέρος του παιχνιδιού είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε κατά κύριο λόγο με «μικρούς», οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, αφού όχι μόνο δεν χαλάρωσαν αλλά κατάφεραν να διευρύνουν και τη διαφορά. Τελικό σκορ 84-56 και έβδομο «ροζ φύλλο αγώνα» για την Καρδιτσιώτικη ομάδα σε 11 αγώνες.
    Κορυφαίος και πρώτος σκόρερ από πλευράς Ολυμπιακού ήταν ο Δουτσίνης που σημείωσε 20 πόντους με 1 τρίποντο, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχε και ο Γκαμπέτας που πέτυχε 11 με 1 τρίποντο και ο Θεολόγης με 10.
Από πλευράς Σπάρτακου πρώτος σκόρερ ήταν ο Ζυγελόπουλος με 15 και ακολούθησε ο Μπουσκολίτης με 14 και 3 τρίποντα και ο Καλέτσιος με 10.
Διαιτητές του αγώνα οι Γκόντας-Πρεβέντας.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-13, 35-35, 58-41, 84-56
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπελάγιας Στ. – Μπούρας Στ.): Καραγιάννης 3, Μίσσας 6, Αμβροσίου 9(1τρ.), Εκίζογλου Π. 6, Θεολόγης 10, Δουτσίνης 20(1τρ.), Πανταζής 3, Βλησαρούλης 6, Αγγέλης 9(3τρ.), Παπανδρέας, Γκαμπέτας 11(1τρ.), Εκίζογλου Σ 1.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (Καλέτσιος Η.): Παναγιώτου 6, Σπύρου 5(1τρ.), Καλέτσιος 10, Παπαναστασίου, Μπουσκολίτης 14(3τρ.), Στεφανής, Μουράτης 6, Ζυγελόπουλος 15.