Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Σπουδαία εμφάνιση και μεγάλο "διπλό" μέσα στη Λάρισα με αντίπαλο τον Αστέρα.

   
 Μεγάλο διπλό στη Λάρισα έναντι του Αστέρα ο Ολυμπιακός Καρδίτσας. Αν και με σύνθεση ανάγκης (απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι Θεολόγης, Εκίζογλου Π., Εκίζογλου Σ., Χατζηγούλας, Αγγέλης, Παπανδρέας) και έχοντας στον πάγκο μόνο 3 παίδες και 2 έφηβους, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι δεν καταλαβαίνουν από προβλήματα και κατάφεραν με εντυπωσιακή ανατροπή στο β΄ μέρος να επιβληθούν του Αστέρα Λάρισας με σκορ 53-67.
    Κλειδί της νίκης η εντυπωσιακή άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν 16 πόντους (5 στο τρίτο και 11 στο τέταρτο δεκάλεπτο). Έτσι διατηρήθηκαν μόνοι τρίτοι στο βαθμολογικό πίνακα δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, συνεχίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο την καλύτερή τους χρονιά.
     Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Αστέρα να μπαίνει πιο δυναμικά και πιο αποφασιστικά στο γήπεδο. Η μεγάλη τους ευστοχία έξω από τη γραμμή των 6,75 (είχαν 4 στα 4 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο) τους έδωσε ένα γρήγορο προβάδισμα 8 πόντων. Ο Ολυμπιακός έψαχνε να βρει τα πατήματά μου και το μόνο που κατάφερε ήταν να μαζέψει τη διαφορά στα τελευταία 2 λεπτά, με ένα επιθετικό ξέσπασμα του Πανταζή που σημείωσε 7 σερί πόντους. Έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε στο 17-13.
    Το δεύτερο μέρος το παιχνιδιού συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό και με τον ίδιο τρόπο. Οι παίχτες του Νίκου Παπαϊωάννου συνέχιζαν να διατηρούν το προβάδισμα «πυροβολώντας» από την περιφέρεια, χωρίς όμως να καταφέρνουν πάνε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Από την άλλη οι παίχτες του Στέφανου Μπελάγια και του Στέλιου Μπούρα ήταν άστοχοι και νευρικοί και κατάφερναν να μένουν κοντά στο σκορ κυρίως χάρη στα ποσταρίσματα του Δουτσίνη και του Γκαμπέτα. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 37-28.
    Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου έμεινε στα αποδυτήρια και στο τρίτο μέρος εμφανίστηκε αυτός που έχουμε συνηθίσει τη φετινή χρονιά. Οι «ερυθρόλευκοι» σ’ αυτό το διάστημα ήταν εκπληκτικοί στην άμυνα κλείνοντας διαδρόμους, καθαρίζοντας τα ριμπάουντ και μην αφήνοντας ούτε ένα ελεύθερο σουτ στους γηπεδούχους, ενώ στην επίθεση είχαν πλουραλισμό αρχίζοντας και να ευστοχούν στα μακρινά σουτ Γκαμπέτας, Μίσσας και Δουτσίνης πέτυχαν από ένα τρίποντο ο καθένας και οι «Καρδιτσιώτες» κατάφεραν να πάρουν για πρώτη φορά το προβάδισμα, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 42-45 με καλάθι του Πανταζή.
    Στο τελευταίο μέρος και με την ψυχολογία του αγώνα φανερά προς το μέρος του, ο Ολυμπιακός κατάφερε να διατηρήσει και να διευρύνει το προβάδισμα, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και τους 20 πόντους. Ο Βλησαρούλης κατέβαζε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, ο Μίσσας έλεγχε το ρυθμό του παιχνιδιού και με δύο σερί τρίποντα καθάρισε το παιχνίδι, ο Δουτσίνης ήταν και πάλι ανίκητος στο ένας εναντίον ενός, ο Πανταζής έσβησε τους προσωπικούς του αντιπάλους και ο Γκαμπέτας ήταν ο κυρίαρχος του «ζωγραφιστού». Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι προπονητές του Ολυμπιακού έριξαν στο παρκέ και τους μικρούς που είχαν μαζί τους, δίνοντας την ευκαιρία σε αθλητές του παιδικού να έχουν την πρώτη τους συμμετοχή στο αντρική ομάδα. Τελικό σκορ 53-67, ενδέκατο ροζ φύλλο αγώνα για τον Ολυμπιακό Καρδίτσας και έκδηλη ικανοποίηση σε αθλητές και προπονητές.
     Πρώτος σκόρερ από πλευράς Ολυμπιακού ήταν ο Δουτσίνης με 22 πόντους και 1 τρίποντο (τρίτο σερί παιχνίδι που σημειώνει 22 πόντους) ενώ ακολούθησε ο Γκαμπέτας με 20 πόντους και 2 τρίποντα.
  Από πλευράς Αστέρα πρώτος σκόρερ ήταν ο Αγαπίου με 16 πόντους και 2 τρίποντα και ακολούθησε ο Μπάρμπας με 14 πόντους και 4 τρίποντα.
Διαιτητές του αγώνα οι Νικολούλης-Κοντογιάννης.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-13, 37-28, 42-45, 53-67
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΣΤΕΡΑΣ (Παπαϊωάννου Ν.): Δόβρης, Αγαπίου 16(2τρ.), Μπαζάκης 4, Πουτσιάκας, Ντικούδης, Μπίνας 12, Μπάρμπας 14(4τρ.), Πασχάλης 4(1τρ.), Γαλάνης 3(1τρ.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπελάγιας Στ. – Μπούρας Στ. ): Καραγιάννης, Μίσσας 12(4τρ.), Αμβροσίου, Παπαθανασίου, Καλαντζής, Δουτσίνης 22(1τρ.), Πανταζής 11(1τρ.), Βλησαρούλης 2, Παπαστάθης, Γκαμπέτας 20(2τρ.).